Aplink slaptą pirmojo Kinijos imperatoriaus kapavietę aptikta 20 terakotos karių: tai tik menka dalis visos galingos armijos  ()

Archeologai aptiko daugiau kaip 20 naujų Terakotos armijos karių – natūralaus dydžio figūrų, sukurtų pirmajam Kinijos imperatoriui apsaugoti pomirtiniame gyvenime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amžini kariai

Manoma, kad Terakotinę armiją sudaro 8000 karių ir arklių skulptūrų, esančių trijose duobėse maždaug už kilometro į šiaurės rytus nuo imperatoriaus Čin Ši Huango (259-210 m. pr. m. e.), suvienijusio Kiniją 221 m. pr. m. e., mauzoliejaus. Archeologai yra iškasę apie 2000 šių tikroviškų karių, kurie buvo palaidoti kartu su ginklais, tokiais kaip arbaletai, ietys ir kardai, kai kurie iš jų vis dar nepažeisti.

247 m. pr. m. e. Čin Ši Huangas tapo Čino, vienos iš kelių valstybių, kovojančių dėl žemės ir valdžios Kinijoje, karaliumi.

Kinų istoriniuose tekstuose nieko nekalbama apie Terakotinę armiją ir apie tai, kodėl ji buvo pastatyta. Šiuolaikiniai archeologai dažnai aiškina, kad armija buvo sukurta tarnauti Čin Ši Huangui pomirtiniame gyvenime.

Naujai atrasti kariai buvo iškasti „pirmojoje duobėje“, pranešė Kinijos globalios televizijos tinklas (CGTN). Šioje duobėje daugiausia buvo pėstininkų ir kovos vežimų, keli kariai yra generolai, kuriuos galima atpažinti iš sudėtingesnių galvos apdangalų.

 

„Live Science“ teigimu, archeologų komanda į prašymus pateikti komentarus publikavimo metu neatsakė. Dar neaišku, kokią naują informaciją rastos statulos atskleis apie Terakotinę armiją.

Naujai atrastos terakotos karių statulos įprastai perkeliamos į specialų muziejų, kur restauruojamas jų spalvinis pavidalas. Tuomet jos papildo ekspozicijoje stovinčių žmogaus dydžio terakotinių karių gretas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()