[Žinios trumpai] Dramatiškas vaizdo įrašas atskleidė, kaip paveikti geomagnetinės audros Žemės atmosferoje sudegė „Starlink“ palydovai (Video)  (2)

Laimei, jie „nekelia jokios susidūrimo su kitais palydovais rizikos“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-12 [Žinios trumpai] Dramatiškas vaizdo įrašas atskleidė, kaip paveikti geomagnetinės audros Žemės atmosferoje sudegė „Starlink“ palydovai (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl geomagnetinės audros „SpaceX“ prarado 40 naujų „Starlink“ interneto palydovų. Kai kurie iš jų buvo pakankamai žemai, kad sudegtų Žemės atmosferoje ir pademonstruotų dramatišką reginį, kaip matyti trijų minučių trukmės vaizdo įraše, įkeltame į „YouTube“.

Vasario 3 d. „SpaceX Falcon 9“ raketa iš NASA aikštelės Kenedžio kosmoso centre Floridoje paleido 49 „Starlink“ palydovus. Palydovai nespėjo pakilti pakankamai aukštai, tad po dienos virš Žemės nusiritusi geomagnetinė audra daugumą palydovų tiesiog sunaikino.

Pasak „SpaceX“, palydovai paleidžiami žemoje orbitoje, tad įvykus tokiems nesklandumams, kaip šį kartą, neišvengiami palydovų gedimai. 

 

Laimei, įmonės teigimu, šie palydovai „nesukelia jokios susidūrimo su kitais palydovais rizikos“. Kadangi jie visiškai sudega orbitoje, „nesusidaro orbitos nuolaužos ir jokios palydovo dalys neatsitrenkia į Žemę“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai (2)