O jeigu turėtumėte Supermeno galią iš akių šaudyti lazerio spinduliais? „Hacksmith Industries“ parodė, kaip tai atrodo realybėje (Video)  ()

Vienas iš įtakingiausių DC superherojų Supermenas yra neįtikėtinai stiprus, greitas, atsparus fizinėms atakoms, gali skraidyti, turi regėjimo galių – jis gali iš savo akių paleisti lazerio spindulius, kurie yra pakankamai karšti, kad ištirpdytų bet ką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O jeigu tie, kurie nėra gimę Kriptono planetoje, taip pat galėtų iš akių šaudyti lazerio spinduliais? „Hacksmith Industries“, garsūs savo projektais, nusprendė rasti atsakymą į šį klausimą.

Akių judesiais valdomų lazerių kūrimas

Komanda pradėjo projektą su akių sekimo akiniais, kurie iš pradžių buvo sukurti žaidimų ir medicinos pramonės AR/VR technologijoms. Atlikus tam tikrą kalibravimą, akinius galima pritaikyti prie to, kur žiūri žmogaus akys. Tada jie sujungė du 2,5 vatų lazerinius projektorius su akis sekančiais akiniais su tam tikra kodavimo magija, dėka Python. Tikslumo ir gylio analizei jie taip pat pridėjo lazerinį nuotolio ieškiklį.

Bendra lazerių galia siekė apie 5 vatus: to pakanka daiktams sudeginti ir, galbūt, apakti. Štai kodėl jie į akinius įdėjo apsaugas.

Komanda naudojo pagalvėles, kad sukonstruotų laikiklį ant pečių, naudodama kameros įrangą, kuri galėtų išlaikyti lazerius ant vartotojo pečių tiksliai tame pačiame lygyje kaip ir jo galva. Norėdami paslėpti likusią elektronikos dalį ir belaidį maršrutizatorių, reikalingą magijai įgyvendinti, jie naudojo kuprinę su Supermeno logotipu, kurią galima nešioti prie peties laikiklio.

Ar gali uždegti degtukus akimis?

 

Demonstracijoje komanda naudojo lazerius, kad susprogdintų balionus, uždegtų degtukus ir sudegintų kartono gabalėlius.

Nors šį tik pramogai skirtą projektą būtų šaunu pamatyti realiame gyvenime, baisu pagalvoti, koks jis būtų pavojingas, jei patektų į netinkamas rankas. Ne, mes nekalbame apie Supermeno priešą Lexą Luthorą.

Visą gamybos procesą ir galutinę demonstraciją galite peržiūrėti žemiau esančiame vaizdo įraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()