[Žinios trumpai] Astronomai tvirtina, kad į Mėnulį nukrisiančią raketą pagamino Kinija, ne SpaceX  (2)

Raketa kovo ketvirtąją išties suduš Mėnulyje, bet kitaip, nei pranešta, ją sukūrė ne Elono Musko kompanija, o Kinija, tvirtina ekspertai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Astronomijos ekspertai pripažįsta praėjusį mėnesį neteisingai perskaitę naktinio dangaus paslaptis: pasirodo, pavasario pradžioje Mėnulyje turinčią nukristi raketą pagamino Kinija, ne SpaceX.

Raketa iš tiesų rėšis į palydovo paviršių kovo 4-ąją, bet, kitaip nei buvo paskelbta, šią raketą sukūrė ne Elono Musko kompanija, bet Pekinas, dabar dėsto ekspertai.

Aptariama raketa yra 2014-065B, Chang'e 5-T1 pakopa, 2014 metų Kinijos kosmoso agentūros Mėnulio tyrimo programos dalis.

Šį netikėtą pranešimą paskelbė astronomas Bill Gray, kuris pirmasis identifikavo būsimą susidūrimą ir pripažino praėjusį savaitgalį suklydęs.

„Šis apsirikimas tik paryškina tinkamos kosminių objektų sekimo sistemos nebuvimo problemą,“ savo tvite parašė astronomas Jonathan McDowell, pasisakantis už stipresnį kosminių atliekų reguliavimą.

„Objekto šviesumas buvo maždaug toks, kokio galima tikėtis ir pasirodė numatytoje vietoje, judėjo pagrįsta orbita,“ rašė jis.

Bet „žvelgiant retrospektyviai, kai kurie keistumai mano dėmesį turėjo patraukti“ pridūrė jis.

NASA sausio gale pranešė bandysianti stebėti šio objekto sprogimo išmuštą kraterį apie Mėnulį skriejančiu Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) zondu.

 
 
 

 

Agentūra šį įvykį pavadino „jaudinančia tyrimo galimybe.“


phys.org

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai (2)