Apokaliptinis vaizdas: Meksikoje iš dangaus nukrito šimtai paukščių – kas juos privertė taip keistai elgtis? (Video)  ()

Vasario 7-osios rytą Meksikos šiaurės Kuauhtémoko Alvaro Obregón rajono gyventojai buvo priblokšti netikėto įvykio. Iš dangaus ėmė kristi paukščių būrys, o daugiau nei šimtas jų liko gulėti negyvi gatvėse, pranešė vietos naujienų svetainė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio paslaptingo incidento aukomis tapo geltongalviai trupialai, priklausantys Xanthocephalus rūšiai. Šiaurės Amerikoje ir Kanadoje gyvenantys paukščiai žiemomis migruoja į pietvakarines žemyno dalis.

Vietos veterinarijos gydytojas, apsilankęs įvykio vietoje po policijos prašymo, paukščių žūtį siejo su toksiškų garų įkvėpimu, galbūt iš netoliese esančio namo šildymo sistemos, o žiniasklaidoje buvo teigiama, kad paukščiai galėjo kristi dėl oro užterštumo, agrocheminių medžiagų arba galėjo būti nutrenkti elektros srovės dėl elektros linijų perkrovos. O vaizdo įrašas, užfiksuotas apsaugos kameros, yra vienintelis įvykio įrodymas.

Kita galima versija, kad su šiuo atveju gali būti susijęs plėšrus paukštis, „The Guardian“ sakė ekspertai. Nors vaizdo įraše tokio paukščio nematyti, Jungtinės Karalystės Ekologijos ir hidrologijos centro ekologas daktaras Richardas Broughtonas yra tikras, kad plėšrus paukštis buvo atsakingas už paukščių pulko stūmimą link žemės.

 

Kaip matyti aukščiau esančiame vaizdo įraše, paukščiai leidžiasi iš dangaus kaip visuma. Šis reiškinys dažnai pastebimas varnėnų tarpe. Broughtonas įsitikinęs, kad paukščių pulkas taip reagavo į plėšrūną, bet buvo priverstas priskristi per arti žemės, kur kai kurie iš jų atsitrenkė, ir negalėjo atsigauti.

 

Daktaras Alexanderis Leesas iš Mančesterio Metropoliteno universiteto Jungtinėje Karalystėje taip pat sutiko su šiuo paaiškinimu ir pridūrė, kad susidūrimas su infrastruktūra paukščiams yra gana dažnas įvykis.

2019 m. gruodį 225 varnėnai buvo rasti negyvi kelyje Anglesyje, Velse. Jų mirtis taip pat buvo siejama su plėšrūnu, kuris greičiausiai privertė juos atsitrenkti į asfaltą, pranešė „The Guardian“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()