Naujojoje Zelandijoje papūga iš panosės pavogė „GoPro“ kamerą ir nufilmavo savo pabėgimą įspūdinguose kadruose (Video)  ()

Naujosios Zelandijos šeima pasidalino iš paukščio skrydžio filmuota medžiaga, kurią nufilmavo netikėtas herojus – papūga, pavogusi jų „GoPro“ kamerą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verheulų šeima iš Dunedino šalies pietryčiuose, apsistojusi Fiordlando nacionaliniame parke, Pietų saloje, labai nustebo suradę ir pamatę savo pavogtos „GoPro“ kameros įrašą. Kėja – vietinė Naujosios Zelandijos papūgų rūšis – pagriebė jų „GoPro“ kamerą, padėtą lauke ant terasos krašto, ir nuskrido virš miško. Visą tą laiką kamera įrašinėjo vaizdą.

Šeima buvo palikusi įjungtą kamerą, kad nufilmuotų grupę smalsių paukščių, kurie skraidė prie jų trobelės, kurioje jie apsistojo, pasakojo Alex Verheul.

Tačiau viena įžūli kėja pagriebė kamerą ir pakilo kartu su ja ir užfiksavo kraštovaizdžio kadrus iš oro. Tada paukštis su kamera nusileido ant žemės ir snapu bakstelėjo į įtaisą. Vienu metu galima pastebėti, kad paukštis nuo fotoaparato korpuso nuplėšia plastiko gabalą.

 

Stebėtina, kad „GoPro“ išgyveno skrydį ir kapojimą snapu – šeimos narys išgirdo klegesį ir nubėgo cypimo link, kad ją atgautų. Verheul pasakojo, kad paukštis skrido tiesia linija, todėl jiems pavyko jį susekti.

Kitą dieną ji pridūrė, kad kėja taip pat pavogė puodelį iš kuprinės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(3)
(30)

Komentarai ()