Mano aptikę nindzių ginklus: tarp artefaktų ir mėtomųjų žvaigždžių pirmtakai  ()

Mokslininkai teigia, kad Japonijoje rasti artefaktai gali būti nindzių ginklai – įskaitant kelis, kurie atrodo kaip gerai žinomų mėtomųjų žvaigždžių pirmtakai. Radiniai aptikti keliose vietose, įskaitant dvi istorines pilis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Archeologai artefaktus atkasė 1960-2010 m. keliose Japonijos vietovėse, įskaitant dvi pilis – Iwatsuki ir Hachioji tvirtoves. Galimi nindzių artefaktai datuojami 1590 m. vykusia Odawaros apgultimi. Per šią apgultį Toyotomi ir Tokugawa klanai įveikė didelę Japonijos dalį kontroliavusį Hojo klaną ir užėmė abi pilis.

Apgultis vyko Sengoku laikotarpiu (1467-1615 m.), kai Japonijoje dėl valdžios kovojo keli karvedžiai. Istoriniuose tekstuose minima, kad tuo metu nindzės buvo šnipai ir diversantai – ir jie apgulties metu tikriausiai vykdė operacijas.

Tarp artefaktų yra plokščių svaidomųjų akmenų, kurie galėjo būti šurikenų (svaidomųjų žvaigždžių) pirmtakais, taip pat molinių kaltropų, kurie gali būti ankstyvąja makibishi kaltropų forma (kaltropai – vadinamieji „ežiai“, kuriuos išmėčius buvo siekiama sužeisti kareivių ir žirgų kojas, lrytas.lt past.) Tikėtina, kad šie artefaktai buvo „kovinės grupės, kuri galėjo imti veikti kaip nindzės, ginklai“, sako Saitamos prefektūros istorijos ir folkloro muziejaus archeologas bei kuratorius Iwata Akihiro.

Pasak jo, šie ginklai greičiausiai buvo paskubomis sukurti šiai apgulčiai Tačiau nepaisant to, kad jie buvo pagaminti paskubomis, greičiausiai būtų buvę pakankamai veiksmingi. Plokšti svaidomieji akmenys „buvo naudojami siekiant sustabdyti priešą, kuris ketina užpulti [karį] – o priešui sutrikus, karys pabėgdavo“, – sako I.Ahikiro. Tuo tarpu moliniai kaltropai galėjo „sustabdyti į pilį įsiveržusio priešo judėjimą“, mano archeologas.

 

Nors Hojo klano nindzės ir buvo ginkluoti šiais ginklais, jiems nepavyko išgelbėti pilių – abi jos krito prieš daug didesnes Toyotomi ir Tokugawos klanų kariuomenes. 1615 m. Tokugawos klanui pavyko suvienyti visą Japoniją ir sukurti šimtmečius valdžiusį šogunatą.

Parengta pagal „Live Science“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()