Stresas darbe - kaip jį suvaldyti? Išbandykite lietuvių sukurtą unikalią programėlę, kurią jau naudoja ir britų „National Health Service“  ()

Stresas darbovietėje yra dažna problema visame pasaulyje, kelianti sunkumų ne tik darbuotojams, bet ir darbdavių iškeltiems rezultatams pasiekti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgalaikis stresas paveikia darbuotojų moralę, nusiteikimą, santykius su kolegomis, žvalumą, susidomėjimą, susikaupimą, kognityvines funkcijas, ir psichinę bei dvasinę sveikatą.

Kas yra stresas?

Stresas yra natūrali ir žmogiška reakcija į iššūkius. Ji sukelia fizinę, emocinę ir psichologinę įtampą.

Šio proceso metu, į mūsų organizmą išsiskiria streso hormonai, aktyvuojantys mūsų imunitetą. Tai padeda greitai reaguoti į pavojingas situacijas. 

Todėl kartais stresas gali būti naudingas - pavyzdžiui įveikiant baimes ar esant reikalui padaryti sprendimą greitai. Tokiu atveju, organizmas stabilizuojasi iš karto praėjus sudėtingoms situacijoms.

Tačiau, kai patiriame didelį ir dažną kiekį streso, tai organizmui gali turėti itin neigiamus padarinius. Jaučiamės pažeidžiami, ar poulami, gali sumažėti racionalus savo veiksmų vertinimas ir keistis ryšys su savimi ir aplinka. Ilgalaikis stresas gali išardyti mūsų fizinę ir dvasinę sveikatą.

Kas sukelia stresą darbe?

Streso sukėlėjai darbovietėje gali būti labai įvairūs - darbo pobūdis, pokyčiai darbe, santykiai su kolegomis ar darbdaviais, bendras psichologinis klimatas, nerealizavimas savęs, diskriminacija, darbo kiekis, per mažai galimybių ar autonomijos.

Kokie yra streso malšinimo būdai?

  • Tinkamas darbo ir gyvenimo (poilsio) balansas. Turėti pakankamai laisvo laiko po darbo yra labai svarbi savipriežiūros ir savirealizacijos dalis.
  • Nuoširdus ryšys su darbdaviu. Nuolat vykstanti komunikacija su žmogiškųjų išteklių skyriumi ar viršininkais apie kylančias problemas gali padėti jaustis saugiau. Prisiminkite, kad darbo kontraktas yra dviejų šalių susitarimas.
  • Nenuvertinkite mankštos ir sveikos mitybos - tai vieni svarbiausių veiksnių mūsų organizmo būsenai.
  • Esant galimybei, kalbėkitės apie savo dvasinę savijautą su savo artimaisiais.
  • Išbandykite meditacijos ir jogos užsiėmimus. Tai išbandytos technikos, skirtos pagerinti savo dvasinę ir fizinę sveikatą.
  • Užsirašykite į konsultaciją su psichologu. Siekiant profesionalios pagalbos gali prireikti ryžto, tačiau šios srities ekspertai gali jums padėti save geriau suprasti ir pamokyti jus technikų pagal jūsų poreikius.
  • Išbandykite „mindfulness“ programėlę. Šiandien jau turime išmaniųjų technologijų sprendimų gerinti žmonių gerovei ir numalšinti stresui.
  • Jei darote viską ką galite ir vistiek jaučiate stresą, pasvarstykite ar šis darbas tikrai jums. Galbūt jaustumėtės geriau kitoje aplinkoje? Pasitarkite su artimaisiais ar karjeros koučeriais.

Ar verta išbandyti „mindfulness“ programėlę?

Rūpintis savimi kas dieną ir būti dėmesingais yra sudėtingas iššūkis kiekvienam. Bet dabar galite leisti išmaniosioms programėlėms padėti žengti tinkamiausius žingsnius link jūsų gerovės.

2021 metais Jungtinės Karalystės lietuvių sukurta „Yours App“ programėlė personalizuoja turinį pagal kiekvieno vartotojo poreikius, naudojant naujausias išmaniasias dirbtinio intelekto technologijas. Todėl joje rasite tik tai, kas jums yra svarbiausia.

Tokie išmanieji asistentai gali padėti jums išlaikyti puikų emocinį ir dvasinį atsparumą, išgyventi pilnatvę, skatinti sveikatingumą, savivertę bei sveiką miego ritmą ir gyvenimo kokybę.

Kas yra „Yours App“?

Tai Jungtinės Karalystės lietuvių inicijuota mobilioji „mindfulness“ programėlė sukurta kartu su begale tarptautinių emocinės ir fizinės gerovės profesionalų. Tarp jų - psichologai, jogos ir meditacijos meistrai, kompozitoriai, bei tarptautinės įžymybės - Mel B („Spice Girls“), Ranj Singhas ir kiti.

Nors „Yours App“ programėlė buvo išleista tik 2021 m. pradžioje, ją jau naudoja britų „National Health Service“ („Sveikatos Priežiūros Tarnybos“) sektorius, ji pritraukė „Tesonet“ akceleratoriaus investicijas ir ją naudoja nuolat auganti tarptautinė bendruomenė. Šią programėlę jau šiandien galite naudoti ir jūs.

  • Ypatingas „Yours App“ pasiūlymas - geriausia kaina rinkoje
  • Mėgaukitės net 50% nuolaida nuo metinio abonemento.
  • Su šia nuolaida mokėsite tik $60 JAV dolerių už visų metų planą ($5 per mėnesį).
  • Taip pat septynias dienas galėsite išbandyti šią išmaniąją programėlę NEMOKAMAI.
  • Dabar rasite ir mėnesinį planą už $10 JAV dolerių per mėnesį.
  • Tokia „mindfulness“ programėlių kaina šiuo metu yra prieinamiausia visoje rinkoje.
  • Nepraleiskite progos pagerinti savo gyvenimo kokybę jau šiandien!

Kam skirta „Yours App“ programėlė?

 

„Yours App“ gali naudoti kiekvienas, jaučiantis vertas savo gerovės ir norintis puoselėti ir ugdyti savo kūną, protą ir dvasią.

  • Istorijos miegui (angl. sleep stories) gerina miego kokybę ir padeda užmigti ir vystyti sveiko miego ritualus.
  • Interaktyvūs kvėpavimo laikrodžiai (angl. interactive breathing clocks) - tai greiti pratimai pagal poreikį -  sumažinti streso lygį kūne, paskatinti žvalumą, arba susikaupimą.
  • Muzika - vienas iš moksliškai patvirtintų būdų įveikti nemigai, atsipalaiduoti, įsikvėpti, bei susijungti su savimi. Vienas iš šios programėlės muzikos kūrėjų - žymus kompozitorius Raigardas Tautkus.
  • Psichologiniai patarimai ir įžvalgos. Psichologinės konsultacijos yra įperkamos ne kiekvienam. Dabar galite leisti sau šią prabangą savo išmaniajame telefone. Nuo šiol įvairiausiomis temomis jus lydės tarptautiniai Yours App psichologijos ekspertai!
  • Meditacijos pamokos. Meditacijos -  kliniškai patvirtintos technikos, skirtos natūraliai pagerinti savijautą ir lavinti dėmesingumui. Meditacija plačiai naudojama kaip įrankis išmokti įveikti nerimą, nuraminti protą ir pasiekti vidinę ramybę.
  • Jogos pratimai proto, kūno ir dvasios pusiausvyrai ugdymui. Joga iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti bauginančiai. Tačiau „Yours App“ meistrai užtikrina prieigą ir žaliems naujokams, ir patyrusiems jogos mėgėjams.
  • Prieinamas turinys kiekvieno žmogaus reikmėms - nėščiosioms moterims ir po gimdymo, meditacijos vaikams ir LGBTQ+ temos.

Tačiau kaip išsirinkti turinį? 

 

Dažnai naudojant panašias programas, labai lengva paskęsti gausioje programėlės medžiagoje, nežinant nuo ko pradėti.

 

Todėl „Yours App“ nuo kitų „mindfulness“ skaitmeninių asistentų taip pat skiriasi tuo, kad joje yra nuolat optimizuojamas turinys.

Šios programėlės patirtį optimizuoja pačios naujausios dirbtinio intelekto technologijos, specifiškai personalizuojančios tik aukščiausios kokybės turinį pagal kiekvieno vartotojo poreikius.

Prieš parsisiunčiant šią programėlę yra užduodamas trumpas klausimynas, kuris padeda išdėstyti „Yours App“ medžiagą pagal rekomendacijas.

Šios programos naudojimo eigoje, turinio rekomendacijos keičiasi ir optimizuojasi pagal naujai žiūrimas turinio temas. Tai reiškia, kad jei vartotojui, naudojančiam šią aplikaciją keistųsi poreikiai ar dvasinės problemos, „Yours App“ gali prisitaikyti.

Naujausioji aplikacijos funkcija vadinasi „Mood Check-In“ (nuotaikos patikrinimas) yra dar vienas sprendimas, įkvėptas kognityvinės elgesio terapijos ir skirtas optimizuoti aukščiausios kokybės turinį pagal konkrečios akimirkos siekius.

Kaip atsirado „Yours App“?

Yours App buvo sukurta padidėjus poreikiui kovoti už visuomenės emocinę gerovę COVID-19 pandemijos metu. 2020 metais, įsivyravus visuotiniam karantinui ir sumažėjus medicininės psichologijos prieigai, gimė „Yours App“ kūrėjų misija - teikti aukščiausios kokybės prieinamą pagalbą kiekvienam, norinčiam lavinti savo dvasinį atsparumą ir gerovę.

Prisijunk prie „Yours App“

 

Šiandien su 50% nuolaida galite pradėti savo gerovės žygį kartu su kitais nuolat sparčiai augančiais vartotojais.

Vietoj $120, su šiuo pasiūlymu Jums tai kainuos tik $60 JAV dolerių už visų metų planą - tai yra tik $5 JAV doleriai per mėnesį.

Be to, visą savaitę galėsite išbandyti „Yours App“ NEMOKAMAI.

Taip pat jau dabar yra galimybė rinktis mėnesinį planą už $10 JAV dolerių per mėnesį.

Atsiskaitymui galite naudoti PayPal, Visa, MasterCard, Discover ir American Express korteles.

Šioje prenumeratoje rasite nuolat besiplečiančios ir Jūsų poreikius atitinkančios medžiagos, skatinančios dėmesingą gyvenimo būdą, dvasinę ir fizinę sveikatą ir pagalbą sau.

Leiskite „Yours App“ padėti jums atsikratyti nemigos, sumažinti streso kiekį ir džiaugtis gerove jau šiandien!

Išbandyti „Yours App“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(3)
(17)

Komentarai ()