KTU mokslininkai kviečia virtualiai aplankyti apsemtą Kauno santaką (Foto)  ()

Ar jau matėte patvinusią Kauno santaką? Jeigu dar nespėjote pasivaikščioti patvinusiais Nemuno ir Neries upių krantais, Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai siūlo patenkinti smalsumą jų sukurtais virtualiais turais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar prieš 12 metų virtualią kelionę po užtvindytas Kauno krantines sukūrę KTU Informatikos fakulteto profesorius dr. Tomas Blažauskas ir fotografas bei dėstytojas dr. Mikas Binkis, šiais metais kviečia peržiūrėti 29-ių panoraminių taškų santaką vaizduojantį virtualų turą.

Kūrybos ir entuziazmo nestokojanti komanda projektu stengėsi priartinti universitetą prie visuomenės, o miestiečius pakviesti stebėti šį nedažną reiškinį.

„Kai už lango oras prastas, tačiau visgi smalsu kas vyksta Kauno santakoje, kodėl gi nepasinaudojus moderniomis technologijomis?“, – pasakoja M. Binkis.

KTU tyrėjai jau 2010 metais visuomenei siūlė potvynį Kaune stebėti kompiuteryje. Tyrėjai įsitikinę, kad tokie projektai ne tik įamžina gamtos išdaigas, tačiau turi išliekamąją istorinę vertę. Palyginę praėjusį potvynį su šiųmetiniu, abu vieningai teigė, kad didžiausi pokyčiai – tai išgražėjusios apylinkės bei kur kas tvarkingesnė parko aplinka.

 

Išvysti virtualų turą po Kauno santaką galite ČIA.

2010 metų turas ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()