[Žinios trumpai] Dėl gandų apie Kinijos pagalbą Rusijai, Kinijos oligarchai akimirksniu prarado 52 mlrd. dolerių  ()

Turtingiausi Kinijos piliečiai prarado 52 milijardus dolerių vos per vieną dieną, sklindant gandams apie Kinijos pagalbą Rusijai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-15 [Žinios trumpai] Dėl gandų apie Kinijos pagalbą Rusijai, Kinijos oligarchai akimirksniu prarado 52 mlrd. dolerių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV biržoje kotiruojamos Kinijos akcijos vakar susidūrė su sparčiu pardavimu, rašo „Bloomberg“.

Nepaisant to, kad Pekinas neigia padėsiantis Rusijai kare su Ukraina, prekybininkai baiminasi, kad potenciali Kinijos pagalba Vladimirui Putinui gali sukelti pasaulines sankcijas Kinijos įmonėms.

„Bloomberg“ rašo, kad turtingiausi Kinijos oligarchai vakar prarado 52 mlrd. JAV dolerių. Kinijos vandens buteliuose karaliumi vadinamo Zhong Shanshan turtas per vieną dieną sumažėjo 5 mlrd. dolerių. Tuo pačiu metu „Tencent“ įkūrėjas Ma Huaten prarado 3,3 mlrd. dolerių, rodo „Bloomberg“ milijardierių indeksas.

Zhong Shanshan įmonės, vadinamos „Nongfu Spring“, akcijos Honkongo vertybinių popierių biržoje atpigo 10 %. Ir tai yra didžiausias kritimas per 18 mėnesių. Vis dėlto, jis vis dar yra turtingiausias Kinijos pilietis su 60,3 mlrd. dolerių turtu.

 

„Tencent“ įkūrėjas Ma Huaten, kuris kadaise buvo turtingiausias kinas, dabar yra trečias milijardierių sąraše su 35,2 mlrd. dolerių turtu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()