[Žinios trumpai] Belgijoje automobiliui įsirėžus į minią žuvo 6 žmonės: įtariamieji sulaikyti (Video, Papildyta 2022 03 20)  ()

Belgijos pietuose automobiliui įsirėžus į minią žuvo mažiausiai 6 žmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Incidentas įvyko apie 5 val. ryto mažame Strepy-Bracquegnies miestelyje, netoli La Luvjero ir esančiame maždaug 50 km į pietus nuo sostinės Briuselio.

Pranešama, kad automobilis dideliu greičiu įvažiavo į būrį karnavalo dalyvių, kurie sekmadienį ruošėsi paradui.

Žuvo 6 žmonės. Dar 10 žmonių buvo išsiųsti į netoliese esančias ligonines su gyvybei pavojingais sužalojimais, o 27 buvo „lengvai sužeisti“, sakė Karališkojo prokuroro pavaduotojas Damienas Verheyenas.

Grupei karnavalo lankytojų žygiuojant link miesto centro, „automobilis dideliu greičiu atvažiavo iš galo ir rėžėsi į grupę, partrenkė daugybę žmonių, ir sustojo šiek tiek toliau.

Du automobilyje važiavę vyrai – abu iš La Luvjero ir gimę 1988 ir 1990 metais – buvo sulaikyti. Pranešama, kad bus atlikta „faktų rekonstrukcija“, siekiant nustatyti tikslų transporto priemonės maršrutą ir bet kokį galimą motyvą.

 

Įvykio aplinkybės dar nėra aiškios, tačiau kai kurie vietos žiniasklaidos pranešimai rodo, kad tai galėjo įvykti po policijos gaudynių.

Pareigūnai stengiasi išsiaiškinti, ar galima atmesti teroro išpuolį, sakė Belgijos vidaus reikalų ministrė Annelies Verlinden.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: