Sensacingas atradimas – žmogaus kraujyje pirmą kartą rastas mikroplastikas: ar jis kelia pavojų? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Balkis 2022-03-25 16:24
kada pagaliau atsikvošėsim kokie čia nuodai ir juos uždrausim
HardAxe 2022-03-25 17:12
kodėl nuodai? Gal jis inertinis junginys, kaip pvz smėlis. Nesukeliantis jokio poveikio?
conjurer 2022-03-25 17:27
Jei ne nuodai tai toksiška medžiaga, kurios organizmas negali suskaldyti. Tokios nekelia problemų kol jų mažai. Dėl plastiko uždraudimo nereikia svaigti. Viskas ką galime padaryti, tai ieškoti alternatyvų maisto pakavime, ir skatinti tas alternatyvas, uždedant akcizus "nešvarioms" pakuotėms. Žmonija nuolat susiduria su toksiškomis ar net nuodingomis medžiagomis maiste. Dar problemas kelias aliuminis ir teflonas. Jei nori gyventi sveikai, gyvenk kaime, toli nuo kelio, augink savo daržoves, vaisius, vištas, karves ir kiaules, bei naudok nemodernius įrankius maistui apdirbti. Tie kas gyvena mieste gali prasimaitinti tik su tam tikrais kompromisais. Bet jiems nereikia mėžti tvarto, ir po to tą mėšlą tempti į laukus.
punktyras 2022-03-25 20:24
toksiškas=nuodingas Jei negali suskaldyti, tai inertiška medžiaga.
AAA000 2022-03-25 21:25
tavo ziniai didziuosius mesinius galvijus daba laiko is esmes lauke. elektra aptvertuose laukuose. o ziema atvirose pastogese, priveza tik pasaru tuose rulonuose ir priveda neuzsalancias girdyklas. na ir siaudu - kai dauginimosi sezonas. nors situs dazniausiai tingi net vezt - supudo laukuose... su jokiu meslu niekas nebesiknisa. to meslo negautum net noredamas nusipirkt uz babkes is esmes dabar gano bandas beveik naturaliai - paskui pjauna ir eksportan pas visokius "halal" nes geriausia moka. tas liecia ir avis. augina net elnius. laukiniai tampa naminiais... tvartinis variantas jau nenaudojama senove... o kiaules ir pienines karves - ten problema srutos. va kur smirda miestuose, taip "neaisku is kur" - buna dienos - tai kai tas srutas laukuose laisto kiaules dar tvartuose vis... bet as manau jei perkamoji galia padides - pereis prie kokybiskesnes mesos - raguociu visokiu. tiesiog mes per dideli ubagai dar - neiperkam. gera mesa tik babajams, ES rinkai ir afrikai - kur geriau gyvena uz statistini lietuvi as vien del to turiu supratima kiek mes esam apiplesti konservu... neiperkam elementariai normalios mesos - o zemdirbystes-gyvulininkystes krastas... mes teiperkam is esmes tik grudinius gaminius kokybiskus... ir pieno produktus... mesos deja ne-tik kiauliena... pasaulinis lygis laikosi mazdaug - kai dauguma iperka jautiena. net pietine amerika iperka kasdienine jautiena!!! net visokie vietnamai-laosai. cia is esmes vien del to musu trumpas ilgaamziskumas kaip tautos "savybe"... o is tikro - nusivaldymo pasekme - nes tokie kaip tu garbina ir renka vagis metai is metu... privaciai laikyt is esmes uzdrausta viskas. na gal tik vistas kokias ir sunis dar galima. ar kokius sliekus su sraigem o dar stebisi kazkas plastiku kraujyje - kai ryja plastike voliotas-apvynuiotas sasiskas su desrom is visokiu treciarusiu mesos atlieku desimtis kartu pakuotu perpakuotu, maltu permaltu, celofanuose visokiuose sumirkytuose agresyviuose skysciuose... ar ten kokius suklijuotus lasinius, "praturtintus" neaisku kuo... save gerbiantys virtuves sefai aplamai bent viena karta atsaldyta iki sustingimo mesa ismeta...
conjurer 2022-03-26 13:37
Žodis toksiškas apima ne tik nuodus, bet ir vandenį bei smėlį, jei šių dalykų organizme yra per daug. Nors plastikas nėra nuodingas, jis gali tapti toksišku, jei jo mikrodalelių bus per daug.