[Žinios trumpai] Taivanas, baimindamasis Kinijos invazijos, išleido gynybos vadovą savo piliečiams kaip elgtis karo atveju  ()

Taivano kariuomenė antradienį išleido civilinės gynybos vadovą, kuriame piliečiams pateikiama informacija, kaip reaguoti į ekstremalias situacijas, įskaitant karinį išpuolį, nes susirūpinimas dėl Kinijos tebėra padidėjęs po Rusijos invazijos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

28 puslapių vadove yra QR kodai, kuriuos galima nuskaityti, kad būtų galima rasti bombų slėptuvių vietas, ir pateikiamos saugos instrukcijos oro antskrydžių, gaisrų, pastatų griūčių ir didelių elektros tiekimo nutraukimų atvejais.

Iliustruotame vadove taip pat pateikiama informacija apie atsargos karių mobilizaciją, jei kiltų karas.

Taivano nacionalinės gynybos ministerijos pareigūnas Liu Tai-yi antradienį spaudos konferencijoje sakė, kad šis vadovas „padidins visuomenės informuotumą ir pasirengimą saugumui, kai ji susidurtų su karinėmis ar kitomis galimomis krizėmis ir nelaimėmis“.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6204

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Taivano kariuomenė rengė šį vadovą nuo praėjusių metų, tačiau vasarį Rusijos invazija į Ukrainą vėl atkreipė dėmesį į Kinijos, kuri šią salą laiko atsiskyrusia provincija, keliamą pavojų.

Krizė Ukrainoje taip pat pagreitino vykdomas karines reformas, pavyzdžiui, praėjusių metų pabaigoje įvesta sustiprinta rezervo karių mokymo programa.

Liu sakė, kad Taivano gynybos vadovas buvo pagrįstas panašiais Japonijos ir Švedijos vadovais ir bus toliau atnaujinamas vietine miesto ir savivaldybių vyriausybių informacija.

Vašingtonas pareiškė palaikantis Taipėjaus sprendimus  nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios – Bideno administracija kovo mėnesį į Taivaną išsiuntė buvusių gynybos pareigūnų delegaciją, o Valstybės departamentas praėjusią savaitę patvirtino ginklų pardavimą už 95 mln. dolerių.

 

Praeitą savaitę paskelbti pranešimai apie galimą Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitą Taipėjuje sulaukė piktos Pekino reakcijos, jis perspėjo imtis „griežtų priemonių“.

Tačiau Kongreso delegacijos kelionė į Aziją buvo atidėta po to, kai N. Pelosi ketvirtadienį buvo nustatytas teigiamas COVID-19 testas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()