[Žinios trumpai] Taivanas bandys Ukrainos karybos būdą prieš Kiniją: ko gero, pasaulyje atsiranda nauja karinė doktrina  (2)

Taivano gynybos ministerija sudarė darbo grupę, kuri išnagrinės karo Ukrainoje taktiką, įskaitant tai, kaip šalis sugebėjo atsilaikyti prieš Rusiją, ir aptarė tai su Jungtinėmis Valstijomis, ketvirtadienį sakė šalies ministras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivanas, kurį Kinija laiko savo teritorija, po Rusijos invazijos padidino pavojaus lygį, baimindamasis, kad Pekinas gali imtis panašių veiksmų saloje, tačiau nepranešė, kada tai įvyks.

Kalbėdamas su žurnalistais gynybos ministras Chiu Kuo-chengas sakė, kad jie „bendraus“ su užsienio šalimis, kad galėtų aiškintis apie tai, kaip vyksta karas, ir tam sudarė savo darbo grupę.

Taivaną labiausiai domina itin prasti Rusijos kariniai rezultatai ir Ukrainos pasipriešinimas, sakė jis.

„Tai ne tik aptariama susitikimuose tarp Jungtinių Valstijų ir Taivano, bet ir su kitomis šalimis, kurios palaiko nuolatinius ryšius su Taivanu“, – pridūrė Chiu, neatskleisdamas detalių.

Nors Taivano pareigūnai matė daug paralelių Ukrainos kare ir savo pačių situacijoje, įskaitant savo milžinišką kaimyną, turintį teritorinių ambicijų, jie taip pat atkreipė dėmesį į didelius skirtumus.

Taivanas kalbėjo, pavyzdžiui, apie Taivano sąsiaurio „natūralų barjerą“, dėl kurio Kinijai būtų daug sunkiau išsiųsti kariuomenę, nei Rusijai tiesiog kirsti savo sausumos sieną su Ukraina.

 

Taivanas taip pat turi dideles ir gerai įrengtas oro pajėgas ir kuria savo didžiulius raketinių smūgių pajėgumus.

Nežiūrint to, Kinija per pastaruosius dvejus metus didina savo karinį spaudimą prieš Taivaną. Taivanas atmeta Kinijos suvereniteto pretenzijas ir teigia, kad tik salos žmonės gali nuspręsti dėl savo ateities.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai (2)