[Žinios trumpai] Rusija ieško samdinių netikėtoje Afrikos vietoje – žmonės stoja į eilę, kad galėtų „savanoriškai“ dalyvauti Rusijos invazijoje Ukrainoje  ()

Rusija samdinių ieško ne tik Libijoje ir Sirijoje, bet iš pažiūros netikėtoje Afrikos vietoje, kuri pati išgyvena pilietinį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksti ryte prie Rusijos ambasados Etiopijos sostinėje Adis Abeboje susiformuoja didelės eilės. Pagal gandus, pasklidusus socialiniuose tinkluose, jauni ir seni vyrai, daugelis su savo kariniais įrašais rankose, atvyko su „viltimi“ kovoti už Rusiją Ukrainoje.

Antradienį „Reuters“ žurnalistai matė kelis šimtus vyrų, besiregistruojančių pas Etiopijos apsaugos darbuotojus prie ambasados. Sargybiniai įrašė jų pavardes ir paprašė karinės tarnybos įrodymo.

Nėra įrodymų, kad į Ukrainą buvo išsiųsti etiopai, taip pat neaišku, ar kada nors bus.

Iš ambasados išėjęs ir per vertėją į savanorius rusų kalba kreipęsis vyras sakė, kad Rusijai kol kas pakanka pajėgų, tačiau prireikus bus susisiekta su jais.

Rusijos ambasada neatsakė į „Reuters“ klausimus apie vyro tapatybę ir ar Rusija dislokuoja Etiopijos savanorius į Ukrainą. Vėliau antradienį ji paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad ji neverbuoja kovotojų, o lauke pasirodę etiopai buvo geranoriški, išreiškiantys „solidarumą ir paramą Rusijos Federacijai“.

Etiopijos užsienio reikalų ministerija palankiai įvertino Rusijos pareiškimą, „paneigiantį nepagrįstus pranešimus apie verbavimą į Rusijos ginkluotąsias pajėgas“, bet neatsakė į „Reuters“ klausimus. To nepadarė ir Rusijos užsienio reikalų ministerija.

 

Ukrainos ambasada Adis Abeboje perdavė klausimus Etiopijos valdžios institucijoms.

Etiopija paragino visas karo puses elgtis santūriai ir nebalsavo dėl JT Generalinės Asamblėjos rezoliucijos, smerkiančios vasario 24 d. invaziją į Ukrainą, kurią Rusija vadina „specialia karine operacija“, skirta demilitarizuoti šalį.

Tačiau daugelis Etiopijos gyventojų išreiškė solidarumą su Rusija, kuri nuo sovietmečio palaiko glaudžius ryšius su Rytų Afrikos valstybe.

Etiopija pati turi ilgą karų istoriją: Etiopijos pilietinis karas 1974-1991, karas su kaimynine Eritrėja 1998-2000, ir nuo 2020 metų vykstantis Tigrėjaus karas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(10)
(-9)

Komentarai ()