[Žinios trumpai] Žlugo Rusijos specialiųjų tarnybų planas surengti riaušes Odesoje gegužės 2 dieną – viską „supakavo“ ukrainiečiai  ()

Kratų metu pas kaltinamuosius buvo rasta ir paimta ginklų bei komunistinės atributikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos specialiosios tarnybos planavo destabilizuoti padėtį Odesos regione per kontroliuojamus nusikaltėlius, kurstydamos piliečius riaušėms ir protestams.

Apie tai buvo pranešta Nacionalinei policijai.

Teisėsaugininkai kartu su Valstybiniu tyrimų biuru tikrino asmenis, galinčius bendradarbiauti su Rusijos Federacija. Kratų metu pas kaltinamuosius rasta ir paimta ginklų, komunistinės atributikos, reklaminių lankstinukų su komunistine ir kita draudžiama simbolika, taip pat granatos, šovinių, mobiliųjų telefonų ir įrangos.

„Pagal priešo planus, jie turėjo daryti įtaką ir veikti per savo įgaliotinius, kurie apsigyveno Odesos srityje. Galutinė nusikalstamų planų įgyvendinimo data turėjo būti tragiškų gegužės 2-osios įvykių metinės", - paaiškino policija ir pažymėjo, kad tyrimas tęsiamas.

Anksčiau skelbta,  kad siekiant užkirsti kelią okupantų provokacijoms , Odesoje nuo gegužės 1-osios vakaro iki gegužės 3-iosios ryto įvedama komendanto valanda.

 

Būtent Rusijos Federacija savo specialiųjų tarnybų ir jų agentų veiksmais išprovokavo įvykius, lėmusius daugybę aukų 2014 metų gegužės 2 dieną Odesoje per Maidano revoliuciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()