[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kodėl kai kuriems okupantams ukrainiečių namai keldavo paniką - ir tai tikrai ne balandžio 1-osios pokštas  ()

Vidutinis įsibrovėlių, vykdžiusių žiaurumus Bučoje, amžius – vos 20-25 metai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bučos okupacija vyko dvejais etapais: pirmieji įžengė rusai, po jų – buriatai. Išskirtiniame Unian komentare papasakojo savanoris Sergej Petrenko, buvęs Bučoje nuo pat pradžių, vėliau sučiuptas užpuolikų.

„Pirmi į Bučą įžengė rusai, po jų buriatai. Tarpusavyje jie nekontaktavo, man pasirodė, kad rusai buriatų bijo. Jeigu trumpai, rusai gėrė ir plėšė, buriatai gėrė ir žudė“, – pasakojo savanoris.

Anot jo, įsibrovėlių amžiaus vidurkis yra 20-25 metai.

„Vidutinis rusų ir buriatų amžius nuo 20 iki 25 metų, tarp jų buvo ir brandesnio amžiaus vyrų, bet dauguma – visiškai „žali“ jaunuoliai.

„Rusams rūpėjo plėšti ir išvežti viską, ką tik galėjo patempti iš parduotuvių ir butų. Jeigu butuose buvo žmonių, jie pasiimdavo tai, kas patikdavo, jei butai buvo tušti – juos apšvarindavo „labai švariai“, nepalikdavo nieko. Alkoholį išnešdavo dėžėmis ir viską išgerdavo. Mobiliuosius telefonus, pinigus, įvairią įrangą, drabužius, – viską tempdavo dėžėmis ir maišais“, – pasakojo savanoris.

 

„Be to, įsibrovėliai paniškai bijojo, kad juos kažkas nufilmuos, todėl pirmiausiai ką padarydavo tai atimdavo iš žmonių telefonus.“

Petrenko atkreipė dėmesį į tai, kad kai kurie iš jų paniškai bijojo buitinės technikos, nes nesuprato kaip ji veikia.

„Jie niekaip nesuvokė, kas yra šildymo katilas. Žmonės bandė jiems paaiškinti, kad jie skirti tam, kad namuose būtų šilta, bet jie niekaip nesuprato kaip tai vyksta“, – pasakojo savanoris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(63)
(1)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: