[Žinios trumpai] Rusija ėmėsi intensyvaus manipuliavimo „Bayraktar TB2“ nuolaužomis, stipriai spaudžiama Turkija  ()

Rusija vežiojasi numušto „Bayraktar TB2“ nuolaužas ir meluoja apie Ukrainą. Bet iš tikrųjų šių melagysčių taikinys - Turkija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Ukraina smagiai pasidarbavo „Bayraktar TB2“ dronais, stabdydama rusų karinių kolonų judėjimą, bent kelis tokius dronus Rusija tikrai numušė. Vieno „Bayraktar“ nuolaužas Rusija vežiojasi ir fotografuoja skirtinguose laukuose - taip bandoma pameluoti, kad numušta daugiau dronų, nei iš tikrųjų pavyko sumedžioti. Tačiau tai nėra tik bandymas pasikelti moralę.

Rusijos žiniasklaida teigia, kad „Bayraktar“ dronai buvo numušti ir Kursko bei Belgorado regionuose. Ir visi neseniai - Kursko regione „Bayraktar“ krito balandžio 25 ir 27 dienomis, netoli Belgorado - balandžio 27 dieną. Aišku, Ukraina kaltinama atakomis Rusijos teritorijoje - Rusijai tai atrodo neįsivaizduojama. Tačiau dar daugiau kalbama apie Turkiją.

Rusijos propagandos kanalai nesiliauja kalbėti apie Turkijos vaidmenį Ukrainos konflikte. Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacijos centro pranešime teigiama, kad Rusijos propaganda klausia, kodėl Turkijos veiksmai prasilenkia su prezidento Recepo Erdogano žodžiais. Esą, Erdoganas nori taikos, o Turkija vis tiek siunčia „Bayraktar“ dronus.

 

Kovos su dezinformacija centras mano, kad taip Rusija bando sutrikdyti „Bayraktar“ dronų tiekimą Ukrainai. Be to, tuo pačiu norima parodyti, kad „Bayraktar“ dronai nėra labai efektyvūs. Tačiau šie bandymai nebuvo labai sėkmingi - beveik užtikrintai galima pasakyti, kad rusai vežiojasi ir skirtingose vietose fotografuoja tą patį droną.

(47)
(1)
(46)

Komentarai ()