[Žinios trumpai] Paviešino slaptą informaciją: karo pradžioje Rusijos kariuomenė du kartus bandė šturmuoti Zelenskio rezidenciją  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nuo pat pradžių buvo vienas iš pagrindinių Rusijos taikinių šiame kare. Manoma, kad pirminis Rusijos planas buvo Kyjivo šturmas ir Ukrainos dekapitacija. Dabar paviešinta informacija, kad karo pradžioje Rusijos kariai du kartus bandė šturmuoti Zelenskio rezidenciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai kalbėjo prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius. Pasak jo, invazijos pradžioje Rusijos smogikų komandos atvyko į Kyjivą pagrobti Zelenskį ir jo šeimą. Zelenskis ir jo aplinkos žmonės persikėlė į Bakova gatvę, kur yra Ukrainos Prezidento administracija, tačiau netrukus tapo aišku, kad tai nėra saugiausia vieta.

„Vakare aplink vyriausybės pastatus pasigirdo šūviai. Apsauga išjungė šviesą, Zelenskiui ir jo aplinkos žmonėms buvo atneštos neperšaunamos liemenės ir automatiniai ginklai. Tik keli iš jų žinojo kaip su jais elgtis“, pasakojama Time.com straipsnyje.

Arestovičius teigia, kad rusai prezidento rezidenciją šturmavo du kartus. Zelenskis vėliau pats patvirtino, kad jo žmona ir vaikai yra su juo. Apsauga ragino Zelenskį palikti rezidenciją, nes kai kurie gretimi pastatai yra pakankamai arti, kad iš jų prezidento rezidencija galėtų būti atakuojama granatomis. Be to, Zelenskį galėjo medžioti ir snaiperiai.

 

Žinoma, vėliau situacija gerokai pasikeitė ir teritorijos saugumu buvo pasirūpinta. Ukrainos prezidentas dabar yra gerai apsaugotas. Kita vertus, Rusija vis dar grasina raketų smūgiais valstybiniams pastatams.

Zelenskis karo pradžioje atsisakė palikti Kyjivą, teigdamas, kad tai tik padėtų priešui.

(25)
(1)
(24)

Komentarai ()