[Žinios trumpai] Prasidės nuo II-ojo pasaulinio karo neregėta parama: JAV Kongresas patvirtino lendlizą Ukrainai  ()

1941 metais, Antrojo pasaulinio karo metu, JAV pradėjo karinių tiekimų programą Europai. Lendlizu pavadintos programos vertė viršijo 50 milijardų dolerių. Didžiausia karinė parama buvo skirta Jungtinei Karalystei bei Sovietų sąjungai. Dabar JAV paleidžia naują lendlizo programą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pats žodis „lendlizas“ reiškia skolinimą („lend“) ir nuomojimą („lease“). Taigi, visos paramą gavusios šalys po karo turėjo atsiskaityti su JAV. Visos tai ir padarė, išskyrus, žinoma, TSRS.

Dabar JAV Kongresas 417 balsų už ir 10 balsų prieš patvirtino lendlizą Ukrainai. Tai bus didžiulė parama Ukrainai, kuri, kaip teigia oficialūs dokumentai, yra skirta civilinės populiacijos apsaugojimui nuo Rusijos invazijos.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas taip pakomentavo lendlizo reikšmę - „Lendlizas leis mums stipriai paspartinti ginklų, transporto priemonių, maisto ir kitos paramos įsigijimą iš Jungtinių Valstijų. Tai mums leis išstumti Rusijos pajėgas iš savo teritorijos. Reikėtų pabrėžti, kad lendlizas reiškia, kad JAV yra užtikrintos mūsų pergale“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(48)
(2)
(46)

Komentarai ()