[Žinios trumpai] Okupuotoje Ukrainos teritorijoje sunaikintas labai svarbus geležinkelio tiltas – rusai pradėjo panikuoti, atkirsta logistika iš Krymo (Foto)  (1)

Balandžio 28 d. Akimovkoje, Melitopolio srityje, buvo sunaikintas rusams svarbus geležinkelio tiltas. Per jį priešas aprūpino savo armiją ištekliais iš Krymo į laikinai užimtas pietinės Ukrainos dalies teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tilto sunaikinimą savo asmeniniame „Telegram“ kanale rašė Odesos regioninės karinės administracijos pranešėjas Sergejus Bratchukas.

Bratchukas nepasakojo, kaip ir kas tiksliai sugriovė tiltą. Vietos gyventojai teigia, kad rusai pradėjo panikuoti. Tiltas buvo aptvertas, visi vairuotojai, dviratininkai ir pėstieji yra atidžiai tikrinami. Tiesa, tai kol kas nepatvirtinta informacija.

Vėliau pasirodė informacija, kad tiltą Akimovkoje, Melitopolio rajone, susprogdino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų Pasipriešinimo judėjimo grupės. Tai buvo svarbus logistikos objektas, leidęs rusų okupantams sustiprinti savo dalinių galią Pologho, Tokmako ir Mariupolio kryptimis.

Informacija apie sėkmingą operaciją Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo spaudos centras pasidalijo oficialiame „Facebook“ puslapyje.

„Sunaikintas tiltas nuotraukoje – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų pajėgų Pasipriešinimo judėjimo darbo rezultatas. Rusams tai buvo svarbus logistikos objektas pakeliui iš okupuoto Krymo į Melitopolį. Per jį priešas reguliariai geležinkeliais gabeno techniką ir amuniciją iš Krymo pusiasalio į žemyninę Ukrainos dalį – į vis dar rusų okupuotas teritorijas“, – nurodė Generalinis štabas.

 

Maršrutas suvaidino svarbų vaidmenį stiprinant priešo kariuomenę Pologi, Tokmako ir Mariupolio kryptimis. Tai turėjo įtakos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sprendimui susprogdinti objektą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(1)
(74)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: