[Žinios trumpai] Kaip CŽV dėka Rusija bombardavo tuščius laukus  ()

Žurnalistai sužinojo, kad JAV dėka Rusijos kariuomenė tiesiogine prasme užpuolė tuščius laukus, kuriuose kadaise buvo įrengta oro gynybos sistema.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-29 [Žinios trumpai] Kaip CŽV dėka Rusija bombardavo tuščius laukus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus Rusijos Federacijos invazijai į Ukrainą, Amerikos pusė Kyjivui suteikė išsamią informaciją apie tai, kada ir kur turėtų vykti Rusijos bombų ir raketų atakos, o tai padėjo Ukrainos pusei iš pavojingų vietų pašalinti aviaciją ir oro gynybos įrangą.

Šalys keitėsi žvalgybos duomenimis realiu laiku, rašo „NBC News“, remdamasi buvusių ir esamų JAV pareigūnų informacija.

Šaltinių teigimu, dėl greito apsikeitimo informacija Ukrainos pusė pirmosiomis dienomis sugebėjo Kyjivo srityje numušti Rusijos transporto lėktuvą, kuriame buvo šimtai kariškių, ir tai padėjo atremti priešo ataką pagrindiniame oro uoste – Gostomelyje.

„Nuo pat pradžių labai norėjome su Ukraina dalytis tiek strategine, tiek operatyvine žvalgyba. Tai buvo veiksminga tiek taktiniu, tiek strateginiu lygmeniu. Yra pavyzdžių, kai galima gana aiškiai pasakyti, kad tai turi didelę prasmę“, – sakė šaltinis.

Šaltinis pridūrė, kad Ukrainos pusei visų pirma buvo pateiktos komercinės palydovinės nuotraukos ir daug kitos žvalgybos informacijos, pavyzdžiui, apie tai, kur veikia tam tikri priešo daliniai.

 

„Rusijos kariuomenė tiesiogine prasme bombardavo tuščius laukus, kuriuose kadaise buvo įrengta oro gynybos sistema“, – sakė kitas JAV pareigūnas.

JAV pareigūnai Rusijos invazijos pradžioje dalijimąsi žvalgybos duomenimis su Ukraina pavadino masine ir precedento neturinčia dalijimosi žvalgybos informacija operacija su NATO nepriklausančia šalimi partnere ir tai suvaidino esminį vaidmenį Kyjivo sėkmei kare prieš didesnę ir geriau aprūpintą Rusijos kariuomenę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(53)
(0)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: