[Žinios trumpai] Jungtinė Karalystė žaidimais neužsiima - pakrovė raketas į geriausią savo povandeninį laivą  (1)

Gibraltare prišvartuotas „Astute“ klasės atominis povandeninis laivas „HMS Audacious“ gavo naujas raketas - taip Jungtinė Karalystė sureagavo į Rusijos grasinimus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-29 [Žinios trumpai] Jungtinė Karalystė žaidimais neužsiima - pakrovė raketas į geriausią savo povandeninį laivą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dabar grasinimais švaistosi į visas puses. Daug jų teko Jungtinei Karalystei už teiginius, kad Ukraina gali atakuoti taikinius Rusijos teritorijoje. Rusijos kariams puolant Ukrainą, Rusija nemano, kad atsakas Rusijos teritorijoje būtų teisėtas. Todėl tokius Jungtinės Karalystės politikų vertinimus pavadino žalia šviesa Ukrainai pulti Rusiją.

Taigi, šalia amerikiečių karo laivų Gibraltare prišvartuotas „HMS Audacious“ buvo apginkluotas raketomis.

„HMS Audacious“ - tai 97 metrų ilgio atominis povandeninis laivas tarnauja nuo 2020 metų. Tai - ypatingai sofistikuotas, technologiškai pažangus povandeninis laivas, galintis atakuoti kitus laivus, taikinius ant žemės ar vykdyti žvalgybos užduotis. „HMS Audacious“ buvo papildytas „Tomahawk“ sparnuotosiomis raketomis, skirtomis naikinti taikinius ant žemės.

 

„Tomahawk“ raketos gali ypatingai tiksliai naikinti taikinius iki 1600 km atstumu. „HMS Audacious“ gali su savimi pasiimti 38 ginklus - laivo ginkluotę įprastai sudaro „Tomahawk“ raketos ir „Spearfish“ torpedos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(293)
(9)
(284)

Komentarai (1)