[Žinios trumpai] JAV pateikė Donbaso situacijos vaizdą – kas vyksta ir kodėl Rusija smarkiai stringa: per dieną pajuda simboliškai  ()

Pasak aukšto JAV gynybos pareigūno, JAV vertina, kad Rusijos pajėgos Donbaso regione daro „lėtą ir netolygią“ ir „laipsnišką“ pažangą, iš dalies dėl Ukrainos pasipriešinimo ir besitęsiančių logistikos problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Donbase vis dar yra daug judėjimo pirmyn ir atgal, kalbant apie abiejų pusių įgytą ir (arba) prarastą teritoriją“, – sakė pareigūnas pokalbyje su žurnalistais.

Pareigūnas sakė, kad Rusija dabar Ukrainoje turi 92 bataliono taktines grupes, o praėjusią savaitę jų buvo 85.

Tačiau pareigūnas taip pat sakė, kad besitęsiantys „logistikos iššūkiai“ neleidžia Rusijos pajėgoms bet kurią dieną įveikti daugiau nei „kelis kilometrus ar daugiau pažangos vien dėl to, kad jos nenori per daug priklausyti nuo savo logistikos ir tiekimo linijų".

Rusija žengia į rytus ir pietus nuo Iziumo, tačiau vis dar susiduria su Ukrainos pajėgų pasipriešinimu, sakė pareigūnas.

JAV mato, kaip pietuose kai kurios Rusijos pajėgos palieka apgultą Mariupolio miestą ir juda į šiaurės vakarus Zaporožės link, nepaisant to, kad Mariupolis vis dar pilnai neatiteko Rusijai, kaip rodo besitęsiantys Rusijos smūgiai prieš miestą.

Pareigūnas sakė, kad Rusija nuo vasario invazijos pradžios prieš Ukrainą paleido daugiau nei 1900 raketų.

 

Pasak aukšto JAV gynybos pareigūno, Rusijos pajėgos vis dar susiduria su „moralės ir motyvacijos problemomis“, ypač dėl to, kad jos naudoja šauktinius sustiprinti savo bataliono taktines grupes, kurias siunčia atgal į Donbaso regioną.

„Turime tam tikrų ankstyvų požymių, kad nors šauktiniai pradeda su aukšta morale, nes jiems buvo pumpuojama Rusijos propaganda, neilgai trukus, kai jie paleidžiami į kovą ir susiduria su Ukrainos pasipriešinimu, ta moralė nuslūgsta“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()