[Žinios trumpai] „AliExpress“: – Rusiška mokėjimo kortelė? Ačiū, ne.  ()

Kinijos prekybos internetu milžinė „AliExpress“ nebepriima atsiskaitymų rusiškų bankų išleistomis mokėjimo kortelėmis. Buvo pasirodžiusi žinia, kad nebus priimami atsiskaitymai tik tų bankų, kuriems yra taikomos sankcijos, bet realybė kiek kitokia – negalima atsiskaityti visų rusiškų bankų kortelėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsakymų nebegalima apmokėti ir kortelėmis, kurios yra susietos su mokėjimų sistema „Mir“ (МИР). Vienintelis Rusijos gyventojams likęs kelias – apmokėti užsakymus, naudojantis mokėjimų sistema „QIWI“ („QIWI plc“ yra Rusijos įmonė, teikianti mokėjimo ir finansines paslaugas Rusijoje ir NVS šalyse).

Buvęs greitas ir paprastas apmokėjimas tapo labiau sudėtingu ir brangesniu. Norint apmokėti pirkinių krepšelį, tenka rinktis atsiskaitymo būdą per „QIWI“. Tada „QIWI“ paruošia sąskaitą JAV doleriais, kurią reikia apmokėti Rusijos rubliais. Tai atlikus, sistema konvertuoja gautas rublines lėšas į JAV dolerius ir perveda apmokėjimą „AliExpress“ pardavėjui. Žinoma, ne už ačiū – kiekvienas atsiskaitymas kainuoja papildomus 0,95 % nuo pirkimo sumos.

„QIWI“ ir anksčiau uždarbiaudavo tokiu būdu – šios sistemos taikomi valiutos keitimo kursai būdavo palankesni, negu kursai pačiame „AliExpress“. Dabartinė situacija leidžia „QIWI“ pasipelnyti daugiau. 

 

Tiesa, neaišku, kiek ilgai tai truks. Balandžio pradžioje jau buvo pasirodę pranešimai, kad Rusijoje ima stigti mokėjimo kortelėse naudojamų mikroschemų. Jų importą iš Vakarų sustabdė pritaikytos sankcijos, o Azijos tiekimą smarkiai sutrikdė koronaviruso pandemija. Dalį mikroschemų pagamina vietinė Rusijos gamykla „Mikron“, bet šių pajėgumų nepakanka, siekiant patenkinti visus rusiškų mokėjimo kortelių gamybos poreikius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()