[Žinios trumpai] Putinas sužvėrėjo – visą naktį mėtė daugiatones aviacines bombas ant požeminės lauko ligoninės „Azovstal“ gamykloje – daug žuvusių, neliko paskutinės vietos karių gydymui (Video)  ()

Visą praėjusią naktį įsibrovėliai mėtė kelių tonų aviacines bombas ant lauko ligoninės, esančios „Azovstal“ gamyklos teritorijoje Mariupolyje. Dėl smūgių dalis sužeistų Ukrainos karių žuvo, kiti buvo sužeisti dar kartą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-29 [Žinios trumpai] Putinas sužvėrėjo – visą naktį mėtė daugiatones aviacines bombas ant požeminės lauko ligoninės „Azovstal“ gamykloje – daug žuvusių, neliko paskutinės vietos karių gydymui (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Azovo“ pulko Mariupolio divizija oficialiame „Telegram“ kanale pasidalino informacija apie Rusijos antskrydžius.

Rusai tyčia numetė aviacines bombas, kurios gali prasiskverbti pro bet kokią betoninę konstrukciją. O kai įsibrovėliai apgadino karo lauko ligoninę, į griuvėsius pradėjo intensyviai apšaudyti iš karinio jūrų laivyno artilerijos. „Azovo“ duomenimis, tarp jau sužeistų kovotojų yra žuvusių, vėl sužeistų ir kontūzytų.

Dėl priešo atakų sugriuvo dalis karo ligoninės pastato, įskaitant operacinę. Dabar „Azovstal“ teritorijoje nėra galimybės gydyti kovotojų net tokiomis sąlygomis, kokios buvo anksčiau.

„Pabrėžiame! Ženevos konvencija garantuoja stacionarių ir mobilių medicinos įstaigų apsaugą, jos neturi būti puolamos! Sužeistieji ir ligoniai turi būti apsaugoti, nesvarbu, ar tai civiliai, ar kariškiai (kovotojai). Sužeistieji turi būti aprūpinti reikiama pagalba be diskriminacijos“, – sakė „Azovas“.

Pulko atstovai ragino tarptautines organizacijas reaguoti į Rusijos veiksmus ir vaizdo įraše parodė situaciją apgriuvusioje lauko ligoninėje. Jie bando padėti žmonėms siaubingomis sąlygomis, o vieno žmogaus ranka dreba taip, kad jis sunkiai gali išlaikyti vandens butelį.

 

 

Primename, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 36-osios jūrų pėstininkų brigados vado pareigas einančio Sergejaus Volynskio („Volynės“) teigimu, „Azovostal“ teritorijoje buvo daugiau nei 600 sužeistų Ukrainos karių. Vakar jis paprašė taikyti „ištraukimo“ procedūrą užblokuoto Mariupolio kariams ir civiliams. Tai avarinė evakuacija pagal Diunkerko operacijos Antrojo pasaulinio karo metais pavyzdį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: