[Žinios trumpai] JK žvalgyba: Rusijos pajėgos Donbase pasiekia teritorinių pergalių, bet patiria didžiulių nuostolių  ()

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija teigia, kad Rusija Donbase plečia užimtą teritoriją, bet pergalės yra mažos ir kainuoja labai daug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donbasas išlieka pagrindiniu Rusijos taikiniu. Rusija siekia užimti Luhansko ir Donecko teritorijas, todėl dabar aršiausios kautynės verda Lisičansko ir Severodonecko apylinkėse. Rusai taip pat bando pajudėti iš Iziumo ir veržtis į pietus. Rusijos pajėgos po truputį stumia ukrainiečių gynybos linijas, bet didesnių prasiveržimų nėra.

„Stipraus ukrainiečių pasipriešinimo dėka, Rusija pasiekia tik ribotų teritorinių pergalių ir patiria labai didelių nuostolių“, teigia Jungtinės Karalystės žvalgyba.

Oleksijus Arestovičius, Zelenskio patarėjas, teigia, kad Ukraina neteko kelių kaimų ir miestelių kontrolės, bet Rusijai tai kainavo didžiulius nuostolius. Jis pripažino, kad kenčia ir Ukrainos pajėgos, bet rusų nuostoliai yra didesni. Nors Rusija plečia kontroliuojamą teritoriją, Arestovičius teigia, kad Ukraina vykdo sėkmingas gynybos operacijas.

(21)
(2)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: