[Žinios trumpai] Meistriška belaisvio apklausa – išpasakojo viską be jokios prievartos: nuo ko „kadyrovcai“ prideda į kelnes, iki tragiškų „tarnavimo“ sąlygų (Video)  ()

Drabužių ir net kojinių stygius, baisus maistas ir gyvenimas rūsyje – tokiomis sąlygomis „tarnauja“ Rusijos Federacijos kariškiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Nacionalinės gvardijos Greitojo reagavimo brigada rusams parodė adekvataus bendravimo su kaliniais meistriškumo klasę. Rubižnėje kovojęs okupantas kalbėjo apie visą situaciją ir „kadyroviečių“ bailumą, visa tai pasakė pats, be prievartos.

Greitojo reagavimo brigados feisbuko puslapyje buvo paskelbtas vaizdo įrašas su nelaisvėje paimto kariškio prisipažinimu.

„Mokykitės iš mūsų kariuomenės nekankinti žmonių, gerbkite Karo belaisvių teisių konvenciją ir neverskite suimtųjų skaityti iš popieriaus lapo. Ukrainos kariuomenė nereikalauja, kad kaliniai šauktų „Akhmatas jėga“ (Akhmatas Kadyrovas – pirmasis Čečėnijos Respublikos prezidentas, – Red.) ar meluotų į kamerą. Juk visi jau puikiai žino: Akhmatas – ne jėga, akhmatas – arbata“, – atkreipė dėmesį Ukrainos gynėjai.

Į nelaisvę patekęs okupantas sakė, kad Rusijos Federacijos kariuomenėje yra „baisi nuotaika“. Žmonės nenori tarnauti, tačiau valdžia neleidžia grįžti namo ir net neleidžia skambinti artimiesiems. Jis skundėsi ir prastu maitinimu.

„Maistas šlykštus, baisus, gyvename rūsiuose, nėra sąlygų. Drabužiai? Mes neturime jokios apsaugos. Ką pavyko, ką šeima davė, tą nešiojame. Net ir apatinius su kojinėmis. Visi turi civilių batus“, – kalbėjo okupantas.

 

Belaisvio teigimu, iš maždaug 300 jo batalione buvusių karių išgyveno tik apie 100, ir tai kartu su atsargos kariais. Kalbėdamas apie „kadyrovcus“, okupantas pažymėjo, kad jie yra „drąsūs“ žmonės, tačiau jų drąsa greitai baigiasi.

Kai „kadyrovcai“ pamato savo kolegų mirtį ir kai juos „suspaudžia“ Ukrainos kariškiai, jie tuoj pat pabėga. Bailūs kovotojai nenori kautis, jie bijo.

 

Okupantas perdavė linkėjimus mamai. Jis pasakė, kad yra „gyvas ir sveikas“, ir kad yra pamaitintas.

„Noriu kreiptis į mūsų aukštesnę vadovybę, kuri kviečia tokius vaikinus kaip aš pagrindinėje kategorijoje iki 30 metų. Palikite žmones ramybėje. Jūs tiesiog naikinate žmones, tai ne jūsų karas. Ir noriu pasisveikinti su mama, su manimi viskas gerai, aš gyvas ir sveikas, gerai maitinamas, palyginti šiltai aprengtas“, – kalbėjo belaisvis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(2)
(102)

Komentarai ()

Susijusios žymos: