[Žinios trumpai] Ukraina perspėjo, kad gali smogti kariniams sandėliams ir bazėms Rusijos teritorijoje  (1)

Nors jie intensyviai puola karinius ir civilinius objektus Ukrainos teritorijoje, Rusijos politikai nemano, kad Ukraina turi teisę atsakyti atakomis Rusijoje. Todėl Rusijoje kilo didelis įtūžis, kai Jungtinės Karalystės politikai išreiškė nuomonė, kad Ukrainos atakos prieš taikinius Rusijoje būtų teisėtos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija vėl pagrasino visam Vakarų pasauliui, bet išskyrė Jungtinę Karalystę. Kremlius mano, kad JK uždegė žalią šviesą Ukrainai vykdyti atakas Rusijos teritorijoje. Tačiau realistiškai Ukraina apie tai tikrai galvojo jau seniai. Kaip galima sakyti, kad Ukraina neturi teisės pulti Rusijos, kai Rusija puola Ukrainą? Tokią Ukrainos teisę pripažįsta ne tik JK, bet ir JAV.

Michailas Podoliakas, Ukrainos prezidento patarėjas, dabar patvirtino, kad tokia galimybė yra. „Twitter“ tinkle jis teigė, kad „Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Anthony Blinkenas sakė, kad Ukraina turėtų nuspręsti ar atakuoti Rusijos karinius objektus. Rusija užpuolė Ukrainą ir civilius. Ukraina ginsis bet kokiais būdais, įskaitant ir smūgius sandėliams bei bazės žudikų Rusijoje. Pasaulis pripažįsta šią teisę.“

Rusijoje jau degė degalų saugyklos ir dėl to buvo kaltinama Ukraina. Ji atsakomybės neprisiėmė, bet akivaizdu, kad Ukraina turi ne tik turi tokią teisę, bet ir interesą. Karinių bazių, sandėlių ir degalų saugyklų naikinimas gali vėl sukurti tiekimo problemas, kurios anksčiau sustabdė Rusijos puolimą Ukrainos šiaurėje.

 

Bet yra ir kitų taikinių, į kuriuos Ukraina žvalgosi. Krymo tiltas yra vienas tokių taikinių. Jis jungia okupuotą Krymą su Rusija. Nors Krymą dabar Rusija gali pasiekti ir kitais būdais, tilto sunaikinimas būtų didelė pergalė Ukrainai. Be to, tai sutraukytų rusų logistikos maršrutus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(129)
(2)
(127)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: