[Žinios trumpai] Naujas tyrimas atskleidė efektyviausius flirto metodus vyrams ir moterims  ()

Flirtas žmonėms yra labai svarbus - taip mes kuriame socialinius ryšius, kurie gali peraugti į romantinius santykius. Tačiau flirto niekas negali išmokyti ir niekas nežino, kas veikia, o kas - ne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norvegijos mokslų ir technologijų universiteto mokslininkai apklausė didelę heteroseksualių norvegų ir amerikiečių studentų grupę, prašydami juos įvertinti 40 flirtavimo metodų. Mokslininkai išsiaiškino, kad vyrai ir moterys flirtuoja skirtingai ir juos efektyviausiai veikia skirtingi flirto būdai. Be to, ieškantys trumpalaikių santykių turėtų flirtuoti kitaip nei tie, kurie ieško ilgalaikio partnerio.

Trumpų santykių, pavyzdžiui, vienos nakties nuotykio, ieškančios moterys turėtų demonstruoti fizinį kontaktą. Mokslininkai teigia, kad bučinio į skruostą ar apkabinimo gali ir nepakakti - vyrai prastai skaito tokius ženklus. Tačiau artimesnis kontaktas kūnu yra labai efektyvus tokiais atvejais (pavyzdžiui, trynimasis šokant) - vyrai tai supranta. Tuo tarpu trumpalaikių santykių ieškantys vyrai tokių efektyvių ženklų neturi. Moterims labiau patinka subtilus kontaktas, šypsena, klausymąsis, komplimentai, pokštai.

Ilgalaikių santykių, pavyzdžiui, gyvenimo partnerio, ieškančios moterys didesnį dėmesį skiria vyrų dosnumui ir humoro jausmui. Taip pat svarbu, kad vyras pademonstruotų tolimesnį žvilgsnį į ateitį, atsidavimą. Kitaip tariant, kitų pasimatymų planavimas tokiais atvejais vyrui yra gera flirto technika. Jei nesate labai juokingas, mokslininkai pataria pradėti nuo pagrindų - akių kontakto ir šypsenos.

 

Tuo tarpu vyrams patinka, kai moterys ne tik juokauja, bet ir juokiasi iš jų pokštų. Tai rodo suderinamumą.

(17)
(5)
(12)

Komentarai ()