Tai ar moterų smegenys skiriasi nuo vyrų? Po dešimtmečius trukusių tyrimų pagaliau turime atsakymą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-03-11 15:55
Puikus tyrimas.
HardAxe 2021-03-11 16:41
o dabar žmonių kalba? Funkciskai nesiskiria, o praktiškai mąstymo procesai identiški ar skirtingi (neskirstant į geresnį/blogesnį)?
vanduo4 2021-03-11 18:23
Pavadinimas skambus, o realybės jokios. - Ką jie ištyrė, tai fizinius skirtumus. Dar sulygino prtingų individų smegenis, tam kad paneigti proto ryšį su dydžiu ir visas tyrimas tyi baigiasi; - Pagrindinis skirtumas ir be didesnio smegenų tyrimo aiškus: vyrai labiau vadovaujasi logika, moterys - emocijomis. O tai jau labai dideli skirutmai. - Emocija nesugeba atbula priparkuoti automobilio, o logika nesugeba suvokti meilės. Visas tyrimas paremtas nori eliminuoti diskriminaciją, kuri kyla ne iš moters smegenų pažeminimo, o tiesiog iš vertybių visuomenėje. Vertinamas loginis mąstymas ir rezultatai, o emocionalus žmogus tiesiog niekaip negali konkuruoti šiuo klausimu, todėl emocinės vertybės tiesiog lieka užmirštos. Išvada: emocinių ir loginių finkcijų sulyginimas kaip niekuo nesisskiriantis reiškinys, yra iš esmės klaidingas požiūris. Jeigu norima išvengti seksizmo, reiktų išmokti vertinti tas vertybes, kurios mums nėra taip pastebimo. Nes yra tiesiog tragedija kai emocionalas bando logiškai sudėlioti faktus. Gaunasi tiesiog pyzdiec. Čia panašiai kaip verksniui įrodyti jog galima gyventi ir kitaip, bet tu negali jo versti nes bus seksizmas. O gal jį reikia tiesiog pamylėti kol jis verkia ir abu patenkinti?
Benediktas 2021-03-11 18:32
Kiek žinau, skirtingos hormonų proporcijos įtakoja skirtingą pasaulio suvokimą smegenyse, skirtingi hormonai stimuliuoja skirtingas smegenų dalis, o kai jū proporcijos skirtingos, tai skirtingai ir smegenys veikia. Pas vyrus didžiausią poveikį daro testosteronas, pas moteris oksitocinas. Gal kame ir suklydau. Kas geriau žino, pataisys.
vanduo4 2021-03-12 01:52
įdomi versija. Bet nejaugi jokio struktūrinio smegenų skitumo?
BishopaZ 2021-03-12 17:04
Ką aš čia po galais perskaičiau..... Išvada anot jų NESISKIRIA, bet ... " ai nereiškia, kad vyrų ir moterų smegenys yra visiškai vienodos. Tiesa, vyrų smegenys yra šiek tiek didesnės – maždaug 11 proc. tūrio, tačiau didesnėse smegenyse paprastai yra daugiau baltosios medžiagos, neatsižvelgiant į tai, ar jos yra vyro, ar moters smegenys. " Nu, tai net ąsilui aišku, kad skiriasi? Čia tipo taip bando pritempti, kad skirasi bet yra vienodos???? Įdomu ką rūkė
Niemand 2021-03-12 19:42
Dėl dydžio skiriasi lygiai tiek pat kaip mažo ir didelio vyro smegenys. Tiesiog moterys statistiškai mažesnės,
daynewss 2021-03-12 22:23
Funkcinis sienoje įmontuoto unitazo veikimo principas yra absoliučiai toks pats, kaip ir default'inio. Ar default'inis yra toks pats, kaip įmontuotas sienoje? Eugenijus Laurinaitis teigia, jog vyrų ir moterų smegenys šiek tiek skiriasi. Jei tiksliai pamenu, tai jis knygoje "Žvilgsnis iš veidrodžio" teigia, jog moterų smegenyse pusrutuliai turi daugiau jungčių tarpusavyje, vyrų pusrutuliai mažiau "susijungę". Bet kai šiais laikais vyras=moteris=vyras ir moteris=padaras, tai tokių "tyrimų" rezultatų bus vis daugiau ir rezultatai, įtariu, visuomet teigs, kad smegenys vienodos. O dėl to, kad emocijos nesugeba prisiparkuoti kalti baltieji vyrai, nes gatvės ir parkavimo aikštelės projektuotos seksistų baltaodžių vyrų.
who 2021-03-12 23:20
Niekaip nesuprantu naujojo tikėjimo apie visišką lygybę ir brolybę. Kai tokiais mastais ideologija plinta pasaulyje, atsiranda ir sąmokslo minčių. Kažkokia transformacija ateities valdymui ar santvarkai?
iPienius 2021-03-13 09:38
tai yra visuomenes skaldymas. isskiriama viena grupe (baltasis vyras) , kaip didziausias blogis, kuri kalta del visu problemu ir kuria reikia sunaikinti, kad kitos grupes klestetu. baltieji vyra kalti, kad juodziai daro nusikaltimus Amerikoje, siauteja gaujos, gejai neturi kazkokiu teisiu ir t.t. niekam nereikia, kad visuomene butu vieninga, nes tokius zmones butu sunku kontroliuoti. dabar gi skatinama tarpusavio konfliktai (su ta pacia Stambulo konvencija), kad butu kuo maziau vienybes.
daynewss 2021-03-13 10:16
Būtent.
Benediktas 2021-03-13 10:28
Man atrodo reikia mažiau galvoti apie feminizmą ir gėjus. Ir tada bus mažiau susikaidymo. Nori moteris būti feministė - tegul būna, jos reikalas. Nori gėjai ženytis, tegul ženinasi. Viskas ateina iš šeimų - ten didžioji priežastis. Aš matau dvi aktyvias puse, tie kurie tas įdėjas skleidžia ir tie, kurie prieš jas kovoja, siekdami įtraukti kuo daugiau žmonių, lyg būtų bendras žaidimas, visuomenei nukrepiti nuo kitų problemų.
Berserkas 2021-03-13 11:58
Aš irgi panašiai mąstau.
who 2021-03-14 01:33
Man kaip senų pažiūrų žmogui, atrodo, kad čia daug didesnė grėsmė ir transformacija. Pati konvencija lyg už lygybę, po to kažkodėl tik už moterų teises, po to už esamas ir dar plius išgalvotas lytis, už privalomą idėjų skleidimą, pripažinimą ir skatinimą, tame tarpe ir vaikų švietime. Trumpai apibūdinant - nesamonių kratinys, po kurio turėtų dar labiau padidėti skyrybų mastas, o nauja karta pradės sekti trendą, kai viskas galima ir net būtina išbandyti. Ir net atsiveria geresnės karjeros perspektyvos būnant išsišokėliu, nes pagal lygybės principą visokių turi būti po lygiai, taigi be konkurencijos iš kart į poziciją, arba priešingu atveju - diskriminacija.
Benediktas 2021-03-14 07:18
Vietoj šitų nesamonių siūlau geriau patyrinėti, kaip geriau šeimose neįvaryti vaikams traumų, kaip bendrauti su vaikais, kaip sutuoktiniams bendrauti ir geriau suprasti vienas kitą, kad beprasmiški barniai nepersiduotų vaikams. Kaip surasti laiko sau ir vaikams - patikėk, tai daug didesnį poveikį visuomenei padarytų ir tai daug svarbesni klausimai, nei burnos aušinimas apie 0.5% populiacijos. Sakau, kažkam patinka skaidyti visuomenę ir kalbėti apie ne tokius reikšmingus dalykus.
Berserkas 2021-03-14 08:17
Būtent. Aš irgi neturiu laiko ir noro gaišinti dėl mažiau nei 1%. Kodėl atrodo, kad jų labai daug? O gi todėl, kad garsiai reiškiasi internete. Kažkur buvo straipsnis čia (apie kitus dalykus), kad maža populiacija reiškiasi labai garsiai internete todėl atrodo, kad jų daug, o didžioji populiacija tsg nekreipia į tai dėmesio. Taip ir čia. Už ir dideli priešininkai kurie reiškiasi internete sukuria dideli atgarsi. Nors nemažai tiek gėjų kurie tyliai sėdi, tiek kurie tiesiog tyli.
Dannas3 2021-03-14 09:26
is pradziu pagalvojau, kad turi galvoj naciukus, kuriems vaidenas 72 isgalvotos lytys, kurie labiausiai girdisi, bet kai ateina laikas, per rinkimus vos 2 proc surenka. Tai reiskias, kad tokiu atsilikeliu yra mazuma ir tai man glosto sirdi, kad gal ne viskas blogai su sita salim.
who 2021-03-14 11:56
Geras patarimas, daugiau laiko skirti šeimai ir psichologijai. Tik keisti dalykai vyksta pasauliniu mastu valdžiose, bet gal čia tik nauja pop banga, kuri neužsiliks ilgam.
Berserkas 2021-03-14 12:36
Jeigu sukurs daug neigiamų padarinių, galiausiai prasidės tvarkymasis ties tuom kai užės žmones. Pvz Švedijoje buvo politika priimti visus pabėgelius, o dabar net tie kurie pasisakė už, tuo metu, ir dabar tiek patys valdžioje, jau yra prieš tokią emigracija. Kodėl? Todėl, kad iš kilo daug problemų ką žmones visi jaučia. Pvz nusikalstamumas padidėjęs ir t.t. Vakarų pasaulyje berods daugiausiai sprogimų būna. O pasaulyje ne karo zonoje kaip esanti šalis pirmoje vietoje ar po Irano/Irako (nebepamenu tiksliai ). Visą tai sukelia jau visos visuomenės pasipiktinimą. Todėl kol bus maži dalykai, žmonės gali taikstytis, bus kas stipriai palies blogąją prasme, panašiai bus ir čia. Ar apie tai ką šnekėjot aš neigiamai galvoju? Tiesa sakant nelabai man ir rūpi, nes nebuvo kažko kas stipriai neigiamai paveiktų mane. Dėl kažkokių mažų dalykų man yra dzin kaip sakant. O dėl kai kurių dalykų neigiamai kažko nematau tame. Taip, kad mažiau verkit dėl kažkokių beprasmių dalykų. Tegul nori tuokiasi gėjai, tegul nori būna kuom nori. Užsimanysit, galėsit ir jus būt kuom norit. Galiausiai kai visi pradės tuom naudotis net ir šiaip sau specialiai, galėsit ir jūs specialiai, išlys klaidos kurias padare. O jeigu protingai padarys, nemanau, kad bus kuom piktintis.
Skeptikas 2021-03-14 20:25
Optimistas jūs. Visai gali būti, kad ateityje šis komentaras bus įvardintas hate speach ir pas tamsta pasibels uniformuoti žmogeliukai. „Neribota tolerancija veda į tolerancijos išnykimą.“ R. Plečkaitis Manipuliuojama mokslu. Tyrimai nukreipiami ideologine kryptimi, įrodyti partijos tiesą. Kartojasi Lysenko istorija. Net Richard Dawkins pradėjo kritikuoti woke religijos pasekėjus https://www.spectator.co.uk/article/the ... ific-truth Nors pats Dawkins dažnai būna woke pusėje. Man įdomu, kaip jūs auklėsit tuos vaikus, jei mokykloje auklės juos visai kitaip. Kas bus jei vaikas pasiskųs, kad tėveliai yra netolerantiški rasistai. Pas jus apsilankys vaikų teisių apsauga. Bus apribotos tėvystės teisės. Visi imigrantai yra patys doriausi žmonės ir jūs skleidžiate propagandą. Juoda yra balta, tiesa melas, o mes gyvename kreivų veidrodžių karalystėje.