Studentas įrodė, kad kelionė laiku yra įmanoma be jokių paradoksų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Balkis 2022-05-11 11:20
" arba nužudyti Hitlerį," gal turėjot galvoj putką?
Šaras 2022-05-11 11:37
Ar galima ką nors įrodyti remiantis neįrodytomis prielaidomis?
mindaugas.vaitiekūnas 2022-05-11 13:24
Šitą paradoksą aš jau seniai "išsprendžiau" pasitelkęs mulvisatų teoriją: tą, kuri teigia, kad kiekvieną akimirką visata skyla į šitą ir begalę kitų. Kelionė laiku, tokia, kokią mes ją paprastai įsivaizduojam, yra negalima. Tiksliau mes keliautume ne laiku, o į kitą multivisatą. T.y. jeigu aš norėčiau nukeliauti į vakar dieną ir pasisveikinti pats su savimi, tai šiandien turėčiau prisiminti, kaip vakar "aš iš ateities" pasisveikino su manimi. Bet aš to neatsimenu, kodėl? Todėl, kad tas aš, su kuriuo kitas aš pasisveikino, gyvena kitoje multivisatoje. Ir tas aš iš kitos multivisatos neprivalo niekur keliauti, kad pats su savimi pasisveikintų, nes su juo pasisveikino "aš" iš kitos multivisatos. Tad kelionė laiku nėra kelionė laiku - tai peršokimas į kitą multivisatą. Jeigu man reikia "ištrinti covid", iš tiesų man tereikia peršokti į tą multivisatą, kurioje covid niekada ir neatsirado - man nebūtina užsiiminėti jokiais "žygdarbiais". Galiu nukeliauti į tokią multivisatą, kurioje kitas aš iš kitos multivisatos išsprendė šitą problemą, arba galiu nukeliauti į tą multivisatą, kurioje tas šiksnosparnis niekada negimi ar nebuvo suvalgytas. Visas įdomumas čia yra tame, kad mano "laiko mašinoje" turėtų būti tokia sistema, kuri sugebėtų nugabenti mane ten, kur noriu - į vieną iš tų begalybės multivisatų. Kitaip tariant, pasukti potenciometrą su laiko skale prietaisų skydelyje čia neužteks Per tuos filmus kur keliaujama laiku aš visada iškeldavau klausimą: laiku tai laiku, bet kaip pataiko erdvės tašką "nusileisti"? Tipo iš kur iškeliauju, tai ten ir atsirandu? Ok, bet kieno atžvilgiu? Planetos Žemės? Saulės atžvilgiu? Visatos centro atžvilgiu? Jeigu keliausiu ne planetos atžvilgiu, o bet ko kito, tai veikiausiai net nepataikysiu nusileisti į Žemę Ir kas nutiks tai materijai, kurios vietoje atsiranda atkeliaujantis? Tarkim kad ir iš Žemės į Žemę keliauju, tai kas nutiks tom oro molekulėms, kurių vietoje atsiranda mano molekulės?
bahuriux 2022-05-11 13:43
Pažiūrėkit "Rick and Morty" animacinį serialą, panašiai kaip "Futurama", bet apie keliones po paralelines visatas su nesibaigiančiais nuotykiais. Tiesa silpnų nervų žmonėm ir jei nežinot net minimaliai kas yra multivisatų teorija nėra prasmės net pradėti žiūrėti. Beto Rickas ir kiti daug keikiasi ir dar daugiau smurto, tiesiog kraujas liejasi laisvai ir juodas jumoras ištisai, tai dar keleta priežasčių nežiūrėti.
kestutisz 2022-05-11 14:16
Beveik toks net konkretus epizodas buvo :) Na tik išskyrus, kad ne korona ir atsirado ne pati. Rick Potion No. 9
iPienius 2022-05-11 14:37
geriau Doctor Who ziuret, nes butent nuo jo anie yra nukopijuoti, tik Doctor Who yra serialas, o ne animacija. savo laiku jis buvo populiaresnis uz tokius kaip Game of Thrones, bet pas mus kazkodel niekada jo nerode
Dannas3 2022-05-11 21:29
Na man is visu multivisatu teoriju, many worlds interpretation maziausiai tiketina atrodo. Siuo atveju viena paradoxa bandoma ispresti, dar labiau nurauta hipoteze, kuri realiai yra kvantines mechanikos salutinis produktas. Labai tiketina, kad keliones laiku i praeiti neimanomos, taigi, siuo atveju, vieną nesamanę, bandoma isspresti dar didesne nesamone.
gytis13 2022-05-12 14:05
Keliaujant į ateitį viskas aišku ir nereikia jokių multivisatų. Tik su praeitim makalynė prasideda, gal todėl kad į praeitį iš principo neišeina keliauti.
bahuriux 2022-05-12 21:26
Teoriškai fizika nedraudžia keliauti į bet kurią pusę laike betkokiu greičiu, rieškia leidžiama. Rašo wiki ir kitur kad teoriškai įmanoma keliauti atgal laike, reikia aplink besisukančia juodają skylę sukurti cilindrą, dabar nepamenu buvau kažkada išsiaiškines smulkiau, dar lieka hipotetinės kirmgraužos.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-02 15:10
Patiko tas Rick and Morty. Prieš ~10 metų būčiaui nesupratęs aš dar tokio stiliaus. O dabar vos ne kiekvienoje serijoje matau tuos "kvailus dalykus" apie kuriuos irgi pats esu galvojęs (kaip pvz. tos paralelios visatos su begalybe skirtingų variantų)