[Žinios trumpai] Su NASA dirbantis astrofizikos profesorius skelbia tiesiog revoliucinę idėją: galima pakeisti fizikos dėsnius  (1)

Ročesterio universiteto astrofizikos profesorius Adamas Frankas mano, kad civilizacija galėtų taip stipriai pažengti į priekį, kad ilgainiui galėtų pakeisti pagrindinius fizikos dėsnius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai protu sunkiai suvokiama teorija, kuri gerokai pranoksta įprastinius mokslo supratimo rėmus ir primena, kad galbūt turėtume išdrįsti mąstyti nestandartiškai, ypač tęsdami nežemiškų civilizacijų paieškas.

Jei civilizacija sugebėtų pakeisti fizikos dėsnius, „pati energijos prigimtis su tokiomis nusistovėjusiomis taisyklėmis kaip energijos išsaugojimas būtų iš naujo perrašyta inžinerijos srityje“, - rašė Frenkas, kuris dalyvauja NASA remiamoje Atmosferos technosignatūrų kategorizavimo programoje, rašydamas esė „Big Think“.

Pavyzdžiui, kaip 2016 metais astrofizikas Kalebas Šarfas teigė savo akis atveriančiame straipsnyje, už tamsiosios medžiagos, kuri, mūsų dabartiniu teoriniu supratimu, sudaro didžiąją dalį visatos masės, gali slypėti ateivių civilizacija.

Frankas šią koncepciją plėtoja dar toliau, teigdamas, kad pažengusios ateivių civilizacijos galėtų „maišyti ir derinti fizikinius dėsnius taip, kaip joms atrodo tinkama“.

Visa tai gana tolima, ir astrofizikas pirmasis tai pripažįsta, pabrėždamas, kad šiuo metu apie tokius dalykus galvoti visų pirma tiesiog „smagu“.

 

Frenkas daro išvadą, kad nors šių dėsnių kontrolė gali būti gana mažai tikėtina, daug labiau tikėtina, kad jie nustato „griežtus apribojimus kitai gyvybei ir tam, ką ji gali daryti“.

Taigi gali būti, kad „tiesiog nėra būdo, kaip apeiti šviesos greičio nustatytus apribojimus“, - pripažįsta Frenkas.

Tačiau svajoti malonu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(20)
(-1)

Komentarai (1)