[Žinios trumpai] Sibire atsivėrė milžiniškos „pragaro žiotys“, viską aplinkui traukiančios į save – mokslininkai sunerimę dėl jų augimo (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-05-23 15:51
Ištraukė naftą - ant ko laikysis paviršius?
immortallt 2022-05-23 15:57
Ne naftą ištraukė, įšalas išeina iš žemės. Nesant įšalo, susikaupusios dujos prieš tai po ledu, išeina į paviršių ir viskas įgriūva. O dabar sakykite, ką darys chuiliai, kai atsivers toks ruožas ir nuneš kilometrą naftos ar dujų trąsų? Ok. Pradžioje vieną ruožą nuneš, bet po to ištisiniais ruožais nunešinės. Kaip jie atstatinės, jei naujo ruožo nebaigus statyti gali jį nunešti? Štai ką ir turėjau omeny sakydamas, kad chuiliai gali ir savo poreikio nebegebėti patenkinti.
kestutisz 2022-05-24 13:45
jau parašė, kad čia ne tas atvejis, bet yra ir būtent tokių kur prisidirbo - ir nieko, gyvena. Berezniki - visas miestas skęsta, bo savo laiku ne tiek iškasė, kiek pažeidė požeminius vandenis ir druską tiesiog išplovė. Na ir čia vienas iš tokių miestų, kur vietiniai nesupranta kur tos karo baisybės jei jie jau dešimtmečius gyvena griuvėsiuose.
vanduo4 2022-05-25 02:05
Labai daug kartų aprašyta smegduobė. Pagal jos formą netgi matyti kuria kryptimi teka požeminiai vandenys. Dauguma Sibiro smegduobių yra apvalios, nes jas sudaro ertmėse išsiskiriantis metanas.