[Žinios trumpai] Sibire atsivėrė milžiniškos „pragaro žiotys“, viską aplinkui traukiančios į save – mokslininkai sunerimę dėl jų augimo (Video)  (4)

Vietiniai gyventojai Rusijoje, Sibire, pastebėjo milžinišką kraterį, kuris skęsta ir, atrodo, traukia viską aplinkui. Jie tai vadina „durimis į požemį“ arba „pragaro žiotimis“, nes milžiniška skylė ir toliau auga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Batagay mieste Jakutijoje vietiniai gyventojai pastebėjo milžinišką angą Žemėje – kai kurie manė, kad tai yra išėjimas į požemį. Pranešama, kad toje vietovėje gyvenantys jakutai girdėjo nerimą keliančius „sprogimus“.

Batagaikos kraterio nuotraukose matyti, kad didžiulė Žemės masė skęsta ir tarsi traukia viską aplinkui.

Batagaikos krateris, stebimas nuo devintojo dešimtmečio, šiuo metu yra maždaug vieno kilometro ilgio ir 86 metrų gylio.

Mokslininkai mano, kad milžiniškas krateris atsirado dėl tirpstančio amžinojo įšalo žemės, kuri buvo užšalusi kvartero ledynmečiu prieš 2,58 mln. metų, praneša britų laikraštis „The Daily Mirror“.

Kai septintajame dešimtmetyje miško plotas buvo išvalytas, saulės šviesa pasiekė žemę ir pradėjo ją šildyti. Ledas dirvožemyje pradėjo tirpti ir dėl to žemė sutankėdavo, susmukdavo ir nuslinkdavo.

 

Mokslininkai prognozuoja, kad dėl visuotinio atšilimo visame pasaulyje netrukus gali atsirasti daugiau „pragaro žiočių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(4)
(15)

Komentarai (4)