[Žinios trumpai] To dar nebuvo – Europos kelionių agentūros iškėlė ultimatumą Turkijos viešbučiams: arba mes, arba rusai  (1)

Reikalaujama, kad Turkijos viešbučiai nutrauktų bendradarbiavimą su rusais. Šios dienos situacija tokia: dėl sankcijų apribojimai Rusijai patvirtinti iki 05 31 d. ir kiekvieną mėnesį sprendžiama ar pratęsti sankcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelionių organizatorius „TUI Tantur“ prašo, kad Turkijos viešbučiai nepriimtų rusų. „TUI“  išsiuntė reikalavimą, kuriame prašoma atšaukti rezervuotas vietas rusų turistams, arba šie nesulauks turistų iš Europos. Ši žinia skelbiama laikraštyje „Turizmgazetesi“.

„Mūsų laiško tikslas – informuoti, kad visos „Tantur“ operacijos Turkijoje, skirtos „TI Travel LLC“, „TI Baltics SIA“ ir „Borublita Holdings Limited“, yra pristabdytos“, – pranešė „Tantur Travel“ finansų vadovas AŞ Cezmi Ozkanas.

Kalbama net apie tuos rusus, kurie jau spėjo įsikelti į kambarius. Jie, pasak kelionių organizatoriaus, turėtų būti iškeldinti, klientai nebenori būti šalia rusų turistų. Kaip rašo laikraštis, patys keliautojai iš Europos reikalauja, kad viešbučiai nutrauktų bendradarbiavimą su rusais.

Apie sankcijas Rusijai

JAV prekybos departamentas paskelbė prabangos prekių sąrašą, kurias prekes uždrausta įvežti į Rusiją nuo kovo 16 d. Draudžiamų daiktų sąraše yra alkoholiniai gėrimai, moteriškos rankinės, tabako gaminiai, papuošalai, kosmetika ir kvepalai, kailiai, drabužiai, kurių vertė 1000 JAV dolerių ar daugiau, automobiliai, motociklai, pianinai, rankiniai laikrodžiai, meno dirbiniai ir kolekcionuojami daiktai.

 

Vakarų apribojimai palietė ne tik Rusijos ekonomiką ir šalies viduje veikiančias įmones, bet ir jų dukterines įmones. Pavyzdžiui, neseniai bankrutavo Rusijos „Alfa-Bank“ priklausantis Amsterdamo prekybos bankas.

Europos Sąjunga artimiausiu metu planuoja atsisakyti Rusijos Federacijos energijos išteklių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(131)
(3)
(128)

Komentarai (1)