[Žinios trumpai] Pentagono vadovas atskleidė strateginį JAV tikslą: iš Rusijos karinės galios privalo likti tik „šlapia vieta“  ()

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas sakė, kad JAV nori, jog Rusija susilpnėtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak CNN, jis tai pasakė per spaudos konferenciją Lenkijoje po apsilankymo Kyjive.

„Norime, kad Rusija būtų tiek susilpninta, kad negalėtų padaryti to, ką padarė per invaziją į Ukrainą“, – sakė jis.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki vėliau paaiškino Pentagono vadovo pareiškimą. Austino pareiškimas atitinka ilgalaikį administracijos tikslą neleisti Maskvai praryti Ukrainos, sakė ji.

„Sakyčiau, tai atitinka mūsų požiūrį. Prezidento ir Austino požiūrį, jog mes padarysime viską, kas įmanoma, kad užkirstume kelią prezidento Putino norui pavergti Ukrainą, užgrobti jos teritoriją. Prieš du mėnesius jis turėjo ambicijų tai padaryti“, – sakė ji.

Po vizito Pentagono vadovas taip pat sakė, kad JAV tiki, jog Ukraina gali laimėti karą prieš Rusiją. Tereikia tinkamos įrangos ir tinkamos paramos.

 

Kaip pranešė UNIAN, JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas ir gynybos sekretorius Lloydas Austinas balandžio 24 dieną Kyjive surengė trijų valandų susitikimą su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Tai pirmasis Amerikos pareigūnų vizitas į Ukrainą nuo visapusiško karo su Rusija pradžios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(61)
(1)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: