[Žinios trumpai] JK gynybos ministras: Ukraina turi „visišką teisę“ Vakarų ginklais smogti kariniams taikiniams Rusijoje  ()

JK gynybos ministras pareiškė, kad Ukraina turi „visišką teisę“ Vakarų ginklais smogti kariniams taikiniams Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginkluotųjų pajėgų ministro Jameso Heappey'aus atviri komentarai, regis, išaiškino Vakarų paramos Ukrainos karo pastangoms tikrovę, tačiau Kremlius taip pat galėjo pasinaudoti jais, kad kurstytų klaidingą pasakojimą apie tai, kaip NATO kelia grėsmę Rusijos saugumui.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad NATO „jau veiksmingai“ dalyvauja tarpiniame kare su Rusija, atsižvelgiant į Vakarų ginklų srautą į Ukrainą, leidžiantį Ukrainos kariuomenei kovoti su Rusijos kariais.

Paklaustas, ar priimtina, kad Ukraina naudotų vakarietiškus ginklus prieš taikinius Rusijoje, J. Heappey atsakė, ar yra priimtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos naudotų JK ir kitų sąjungininkių padovanotas ginklų sistemas prieš „teisėtus Rusijos karinius taikinius“.

Paklaustas, ar konkrečiai britų ginklai gali būti panaudoti atakoms prieš Rusijos teritoriją, ginkluotųjų pajėgų ministras sakė: „Manau, kad tikrai taip“.

 

„Pirma, sprendimą dėl ginklų panaudojimo priima ukrainiečiai, o ne žmonės, kurie gamina ar eksportuoja šiuos ginklus“, – antradienį interviu BBC Radio 4 laidai „Today“ sakė Heappey.

„Ir, antra, yra visiškai teisėta siekti karinių taikinių priešininko teritorijos gilumoje, kad sutrikdytumėte jų logistiką ir tiekimo linijas. Tai labai svarbi karo dalis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()