[Žinios trumpai] Ukrainos IT kariuomenė skelbia apie sėkmingas atakas prieš Rusiją: nebeveikia daugybė tarnybų, Rusijos IT verčiasi per galvas  ()

Ukrainos IT armija toliau gina kibernetinį frontą ir balandžio 18–24 dienomis atakavo daugiau nei 125 Rusijos internetinius išteklius. Užpultos Rusijos lėktuvų bilietų pirkimo tarnybos, fiskaliniai duomenys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Telegram“ kanale pranešė Skaitmeninės transformacijos ministerijos spaudos tarnyba.

Atakuotos būtent šios IT sferos:

Veterinarinio patikrinimo sistema. Tai paslauga, per kurią rusai suteikia leidimus mėsos ir pieno produktams. Be leidimo prekės nepateks į prekybos centrų lentynas.

Lėktuvų bilietų pirkimo internetu paslaugos. Rusai negalėjo įsigyti bilietų internetu.

Fiskalinių duomenų operatoriai. Tai tarpininkai tarp internetinių kasų ir mokesčių tarnybos. Po atakų, jie vėlavo išduodant čekius ir nebuvo sinchronizuojami su parduotų prekių skaičiumi.

Elektroninių dokumentų paslaugos 1C. Tokių tarnybų kaip „1C-ITS“, „1C-EDO“ ir „1C-Reporting“ darbas buvo paralyžiuotas, dėl to rusai negalėjo laiku pateikti reikiamų ataskaitų.

„Laukia nauja savaitė. Prisijunkite prie Skaitmeninės transformacijos ministerijos socialinių tinklų, kad žinotumėte apie kovą su priešu skaitmeniniame fronte“, – pridūrė spaudos tarnyba.

 

Kaip žinia, Ukrainos IT specialistų bendruomenė – Ukrainos IT armija buvo sukurta 2022 metų vasario pabaigoje, siekiant neutralizuoti priešą informacinėje ir kibernetinėje erdvėje, kai prasidėjo Rusijos invazija į Ukrainą 2022 metų vasario 24 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(77)
(0)
(77)

Komentarai ()