[Žinios trumpai] Pasirodė pirmieji nuskendusios „Moskva“ echolokacijos vaizdai: kreiseris suniokotas visiškai, šalia dar vienas netikėtas skenduolis (Foto)  (4)

Kreiseris tiesiogine prasme suskilo į dvi dalis nuo atsitrenkimo į jūros dugną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-26 [Žinios trumpai] Pasirodė pirmieji nuskendusios „Moskva“ echolokacijos vaizdai: kreiseris suniokotas visiškai, šalia dar vienas netikėtas skenduolis (Foto)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juodosios jūros dugne gulintį Rusijos kreiserį „Moskva“ balandžio 13 d. pataikė ukrainiečių priešlaivinės raketos „Neptūnas“ – dabar internete pasirodė pirmieji Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno flagmano echolokacijos vaizdai.

Juos  „Telegram“ paskelbė  Odesos šaltinis „Dumskaya“.

Odesos naras-instruktorius Rostislavas Kuročkinas atkreipė dėmesį, kad kreiseris dugne guli ant kairiojo šono. Tai atitinka Rusijos Federacijos gynybos ministerijos pareiškimą apie stabilumo praradimą ir nuotraukas, kuriose „Moskva“ buvo pakrypusi į kairę.

 

„Sprendžiant iš nuolaužų buvimo vietos, prieš atsitrenkdamas į dugną lūžo laivo korpusas, o tai rodo, kad antstato srityje buvo rimtas pažeidimas“, – priduria ekspertas.

Ne mažiau įdomi ir antroji nuotrauka, kurioje matyti netoli nuo kreiserio gulinčios sraigtasparnio Mi-26 nuolaužos. Greičiausiai jis buvo panaudotas bandant gesinti gaisrą laive ir su juo nugrimzdo, nors pranešimų apie tokio tipo sraigtasparnių praradimą iš Rusijos Federacijos nebuvo.

 

Patikimos informacijos apie tai, kas tyrinėjo Juodosios jūros dugną, nėra. Tačiau nuotraukos stulbinamai primena vokišką aktyvųjį sonarą „Atlas Electronik CSU 90“. Šiuo įrenginiu aprūpinti tik Izraelio karinio jūrų laivyno povandeniniai laivai „Dolphin“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(2)
(70)

Komentarai (4)