[Žinios trumpai] Ekspertas: tai Putino achilo kulnas - karas būtų baigtas akimirksniu  (1)

Ekspertas pasakojo, kaip dujų monopolio žlugimas gali labai rimtai smogti Kremliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl Vakarų sankcijų nukentėjo daugelis stambių Rusijos įmonių, kurios buvo neatsiejamos Kremliaus rėmėjos. Tas palietė ir „Gazprom“ – akcijos balandį nukrito 20 %, palyginti su kovo mėnesio piko vertėmis.

Ukrainos analitikos centro prezidentas Oleksandru Okhrimenko paaiškino, kas nutiktų Rusijai, jei „Gazprom“ nustotų egzistuoti.

Pasak eksperto, nafta ir dujos yra Rusijos ekonomikos pagrindas, ypač kuras, kurį beveik vien gamina „Gazprom“.

„Šiuo metu beveik visa Putino galia remiasi tuo, kad jis perėmė „Gazprom“ kontrolę. Taip, de jure bendrovė jam nepriklauso, bet de facto  priklauso, o jei „Gazprom“ žlugs, tada kris ir Putino valdžia“, – įsitikinęs Okhrimenko.

Faktas yra tas, kad įmonė yra pagrindinis Kremliaus ir paties Putino bei jo aplinkos maitintojas.

Tiesa, ne visi pritaria, kad ekonominiai veiksniai gali sustabdyti Putiną. Anksčiau Okhrimenko yra sakęs, kad net visiškas Rusijos ekonomikos žlugimas nesustabdys V. Putino karo prieš Ukrainą.

 

Nepaisant to, kad ekonomika ir taip smarkiai kenčia, Putinui tai nerūpi. Anot Okhrimenko, jis netgi bus pasirengęs atimti pensijas ar atlyginimus iš valstybės tarnautojų, kad galėtų finansuoti ukrainiečių žudynes.

Tokios pat nuomonės laikosi ir finansų analitikas Aleksejus Luponosovas. Jis įsitikinęs, kad tik atsakomieji kariuomenės veiksmai gali sustabdyti karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(48)
(3)
(45)

Komentarai (1)