[Žinios trumpai] Arestovičius: ko gero, Putinas tikrai perėmė vadovavimą kariuomenei - ką tik prasidėjo kariniu požiūriu totaliai kvailas puolimas  (1)

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigia, kad anksčiau pasirodžiusi informacija, kad Putinas perėjo į tiesioginį vadovavimą karinėms operacijoms, tikriausiai yra tiksli.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arestovičius taip mano todėl, kad rusai pradėjo puolimą per visą frontą, o tai savaime yra keistas sprendimas.

„Pradedu manyti, kad gal Christo Grozevas (žurnalistas, paskelbęs, kad Putinas perima vadovavimą) iš tikrųjų yra teisus ir Vladimiras Vladimirovičius nusprendė asmeniškai vadovauti visoms operacijoms. Pasaulinio požiūriu... Iš karinės perspektyvos, tai yra didžiausia kvailystė, bet jie tikrai bando pulti visur“, teigė Arestovičius.

Prezidento patarėjas patikslino, kad puolimas matomas ne tik Donbase, bet ir Chersone. Anksčiau Rusija pradėjo puolimo operacijas Zaporožės ir Mykolajivo regionuose. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas pranešė, kad daugelyje vietų puolimas buvo atremtas ir priešas patyrė didelių nuostolių.

 

Toks geografiškai platus puolimas yra keistas, nes Rusijai ir anksčiau sunkiai sekėsi logistiškai remti savo karines operacijas Ukrainoje. Koncentruotas, aštrus prasilaužimas per gynybos linijas būtų daug efektyvesnis. Dabar jei ukrainiečių gynybos linijos ir juda, tai tik kelių kaimų atžvilgiu ir Rusija nieko, išskyrus skaudžius nuostolius, negauna.

(124)
(7)
(117)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: