[Žinios trumpai] „Azovas“ atmušė Rusijos puolimą ir paėmė į nelaisvę visiškai demotyvuotą „patrankų mėsą“: iš karto atskleidė visą informaciją, ką tik žinojo (Video)  ()

„Azov“ bataliono kariai netoli Huliajpolės Zaporižės srityje atrėmė rusų ataką. Pasirodo, kariai nebuvo labai motyvuoti ir lengvai pasidavė į nelaisvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andrijus Bileckis „Telegram“ kanale papasakojo, kad sulaikyti kariai atvyko iš apsimetėliškos Donecko liaudies respublikos. Ten jie buvo mobilizuoti kaip patrankų mėsa, todėl pagrindinis jų siekis buvo ne karinės pergalės, o išgyvenimas. Taigi, jie „Azov“ kariams papasakojo apie rusų karių buvimo vietas ir jų turimą ginkluotę.

Tai - ne pirmas kartas, kai per prievartą mobilizuoti pseudorespublikų gyventojai lengvai pasiduoda į nelaisvę ir ima kalbėti. Jie nėra gerai apmokyti, dažniausiai neturi geros ekipuotės ar motyvacijos kariauti. Rusų pajėgose jų pagrindinė funkcija - kulkų sugėrimas, kad Ukrainos gynėjai būtų sekinami ilgiau, eikvotų ginkluotę ir žmogiškuosius resursus.

 

Kautynės prie Huliajpolės tęsiasi. Rusija teigia, kad kone kasdien čia pasiekia teritorinių laimėjimų, bet Ukrainos gynėjai stengiasi išlaikyti gynybos linijas.

(104)
(2)
(102)

Komentarai ()

Susijusios žymos: