[Žinios trumpai] Putinas nori kraujo! Ždanovas išsakė du scenarijus, kuriuos Mariupoliui yra numatęs Putinas, ir kokiu žingsniu viską gali pakeisti Turkija (Video)  ()

Karybos ekspertas, Ukrainos atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas yra įsitikinęs, kad Putinas norėtų, kad „Azovstal“ gamykloje esantys kariai išeitų su balta vėliava ar būtų sunaikinti. Ždanovas taip pat teigia, kad Putinui aukų skaičius apskritai nerūpi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-27 [Žinios trumpai] Putinas nori kraujo! Ždanovas išsakė du scenarijus, kuriuos Mariupoliui yra numatęs Putinas, ir kokiu žingsniu viską gali pakeisti Turkija (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai Ždanovas pasakojo naujame interviu. Nors susitikime su gynybos ministru Sergejumi Šoigu Putinas nurodė atšaukti „Azovstal“ gamyklos šturmą, milžiniškos bombos ir toliau lyja ant Mariupolio gynėjų ir gyventojų. Tik kodėl Putinas neleidžia gyventojams palikti Mariupolio, kurio užėmimą jis jau paskelbė.

„Putinas nori kraujo, jis nori pergalės. Jie jau susimovė Alepe. Jie jį bombardavo pusę metų, o tada miesto gynėjai išėjo su gyventojais ir rusų kariai įžengė į tuščią miestą. Jie negavo karinės pergalės. Putinui reikia karinės pergalės, todėl nemanau, kad jis darys kokias nors nuolaidas“, teigia Ždanovas.

Karybos ekspertas mano, kad aukų skaičius Putinui apskritai yra neįdomus. Todėl Ždanovas mano, kad Putinui priimtini tik du scenarijai.

„Pirmasis - „Azovstal“ kaip paskutinio pasipriešinimo centro sunaikinimas. Kad jis galėtų iškelti Rusijos vėliavą ir pasakyti „mes juos sunaikinome, mes juos nugalėjome“. Rusijos visuomenė yra susitelkusi į karą, 83 % žmonių remia Putiną, 80 % remia karą prieš Ukrainą. Jie mano, kad mes turime būti nubausti“, vieną iš galimų scenarijų apibūdino Ždanovas. Antrasis scenarijus - Mariupolio gynėjų pasidavimas. Abu Putinui priimtini scenarijai leistų skelbti karinę pergalę.

 

Ždanovas mano, kad karius iš „Azovstal“ įmanoma išgelbėti.

„Egzistuoja tokia procedūra, kai trečioji šalis paima gynėjus ir tuo pačiu garantuoja, kad į savo šalį jie negrįš iki karo pabaigos, kad negalėtų dalyvauti aktyviuose veiksmuose. Tokia galimybė egzistuoja ir Turkija galėtų būti ta šalimi. Tai, beje, Recepas Erdoganas ir turi omenyje, kai žada į Mariupolį siųsti laivus civiliams ir Mariupolio gynėjams išgabenti“, teigė Ždanovas ir pridūrė, kad tokie veiksmai yra mažai tikėtini.

(20)
(0)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: