[Žinios trumpai] Ukrainos karas keliasi į Moldovą? Rusijos kariai Padniestrėje pradėjo visišką karinę parengtį: sureagavo ir pati Moldova (Video)  (2)

Nepripažintos Padniestrės jėgos struktūros buvo perkeltos į sustiprintą režimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-27 [Žinios trumpai] Ukrainos karas keliasi į Moldovą? Rusijos kariai Padniestrėje pradėjo visišką karinę parengtį: sureagavo ir pati Moldova (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės daliniai nepripažintoje Moldavijos Padniestrės Respublikoje yra visiškai kovinėje parengtyje. Tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

Situacija Padniestrėje: kas žinoma

Balandžio 25 dieną Rusijos Federacijos specialiosios tarnybos surengė provokaciją nepripažintos Padneistrės sostinėje Tiraspolyje – joje nugriaudėjo virtinė sprogimų.

Anksčiau Rusijos Federacija pareiškė, kad per antrąjį specialiosios operacijos etapą Rusijos kariuomenė planuoja pasiekti visišką Donbaso kontrolę, kuri leis sukurti sausumos koridorių į Krymą, ir kontroliuoti Ukrainos pietus, kurie suteiks „Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms dar vieną išėjimą į Padniestrę, kur yra rusakalbių gyventojų priespaudos faktų“.

Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos duomenimis, Rusijos Federacijos kariai ruošiasi įvykdyti raketų ataką Padniestrės regione ir dėl to kaltina Ukrainą.

Visų pirma, nepripažintos Padniestrės gyventojai gauna SMS, kurias tariamai atsiuntė Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir specialiosios tarnybos. Jose yra įspėjimas apie „raketų ir artilerijos atakas Padniestrės teritorijoje“.

Moldovos valdžia pareiškė, kad pasisako už taikų situacijos sprendimą. Pasak prezidentės Maia Sandu, eskalaciją Padniestrėje sukelia „prokarinės“ pajėgos regione, suinteresuotos destabilizuoti saugumą.

 

„Tai daro regioną pažeidžiamą ir kelia pavojų Moldovai. Mes smerkiame bet kokias provokacijas ir bandymus įtraukti Moldovą į veiksmus, galinčius kelti pavojų taikai šalyje", – sakė ji.

Tuo pat metu Sandu neplanuoja vesti jokių derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Dar balandžio viduryje Moldovos valdžia apkaltino Rusijos kariuomenę bandymu verbuoti Moldovos piliečius . Šis pranešimas paskelbtas praėjus kelioms dienoms po to, kai britų karinė žvalgyba pranešė, kad Maskva bando papildyti savo pajėgas Ukrainoje verbuodama žmones Padniestrėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai (2)