[Žinios trumpai] „Sužeistas – vadinasi mirs“, – žurnalistas apie naują didelę okupantų problemą, kuri žiauriai demotyvuoja karius  ()

Romanas Cimbaliukas savo „Facebook“ paskyroje rašo, kad dauguma sužeistųjų miršta mūšio lauke, nes laiku negauna reikiamos medicininės pagalbos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos, vykdančios „specialią karinę operaciją“ Ukrainos teritorijoje, susiduria su rimtomis medicininėmis problemomis.

Remiantis turima informacija, Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų gretose sklando kalbos apie tai, kad „jei Ukrainoje esi sužeistas, greičiausiai, jau esi miręs“.  Apie privalomus pirmosios pagalbos kursus daugelis karių nėra net girdėję, todėl suteikti pirmąją būtinąją  pagalbą sužeistajam nemoka.

„Pirmosios pagalbos rinkiniai yra su pasenusiais medikamentais, sudaryti pagal sovietinius standartus. Dėl šių priežasčių dauguma sužeistųjų miršta ankstyvojoje stadijoje, negavus būtinosios pagalbos“, – sako žurnalistas.

Jis taip pat informavo apie problemą su gydytojais ir kvalifikuotais specialistais. Visi jie užimti  lauko ligoninėse ir patekti į mūšio vietą jiems yra sudėtinga.

 

„Visą darbo dieną dirbantys gydytojai mūšio laukuose yra didelis deficitas, be to, ne visi jie turi reikiamų įgūdžių bei patirties. Norėdami išspręsti problemą dėl medicinos personalo trūkumo, būsimi gydytojai imami iš universitetų ir siunčiami į Ukrainą, tačiau tai situacijos nepalengvina“, – apibendrina R. Cimbaliukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: