Keisčiausios taisyklės pasaulyje: nors mums tai atrodo absurdiška – keliaujantiems būtina žinoti  (2)

Taisyklės, nurodančios, kad negalima kramtyti gumos arba vairuoti apsirengus tam tikrais drabužiais? Apie tai tikrai turėtumėte žinoti nusprendę vykti atostogauti į tam tikras šalis. Kartais apie tai nė nesusimąstome, nes mums draudimai atrodo kiek absurdiški, tačiau kitur tai yra visiškai normalu ir priimtina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tailandas ir banknotai

Azija yra dažna žiemos kelionių kryptis. Jei vykstate į Tailandą, verta žinoti, kad ten negalima trypti banknotų ar ant jų stovėti, jei yra pavaizduotas karalius. Tai prilygsta įžeidimui ir dėl to galima patekti į kalėjimą, rašoma gazeta.pl.

Šveicarija ir taisyklės naktį

Šveicarai garsėja punktualumu, kruopštumu ir geru organizuotumu. Taisyklės galioja net tokiuose dalykuose kaip vandens tualete nuleidimas – to negalima daryti po 22 val., kai naktį būna ramu ir triukšmo nepageidauja kaimynai.

Havajai ir jokio dainavimo

Rojaus atostogos Havajuose? Kodėl gi ne! Bet per daug nesidžiaukite, nes Havajuose dainuoti draudžiama. Pamirškite niūniavimą iš džiaugsmo po saulėlydžio – to daryti negalima.

Venecija ir alkani balandžiai

Venecija yra tikras turistų traukos objektas. Tarp šios nuostabios vietos svečių vaikšto ir balandžiai – Išalkę paukščiai dažnai prašo praeivių maisto. Tačiau turite žinoti, kad už balandžių maitinimą gresia didelė bauda.

Singapūras ir kramtomoji guma

Singapūre draudžiama kramtyti gumą viešose vietose, jos nenusipirksite parduotuvėje ar kioske. Tačiau burnos higiena miesto gyventojams labai svarbi, todėl kramtomosios gumos galima gauti su receptu vaistinėje. Bet jos negalima kramtyti einant! Taip valdžios institucijos gali būti tikros, kad guma neatsidurs ant šaligatvio ir neterš miesto.

 

Jungtinė Karalystė ir taksi

Jei vykstate į Jungtinę Karalystę, turite žinoti, kad taksi automobiliuose draudžiama vežti žmonių lavonus ir pasiutusius šunis. Baisu paklausti, kaip dažnai tai nutikdavo, kad buvo įvestas toks draudimas.

Graikija ir automobilio vairavimas

Graikijoje mėgstame degintis saulėje – skamba nuostabiai visą dieną praleisti su maudymosi kostiumėliu. Tačiau atminkite, kad Atėnuose vairuodami automobilį su maudymosi kostiumėliu galite netekti vairuotojo pažymėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(14)
(7)
(7)

Komentarai (2)