[Žinios trumpai] Australija per žingsnį priartėjo prie JK karalienės nušalinimo – tai „neišvengiama“: kas čia vyksta?  ()

Australijoje paskirtas „respublikos ministro padėjėjas“, todėl kyla tikimybė, kad karalienė nebebus šalies valstybės vadove.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis Australijos ministras pirmininkas Anthony Albanese'as į naujas pareigas paskyrė Sidnėjaus parlamentarą Mattą Thistlethwaite'ą.

Nors respublikos sukūrimas nebuvo įtrauktas į Albaneso vyriausybės programą, buvę leiboristų lyderiai tai pažadėjo. 1999 m. vykusiame referendume 55% rinkėjų pasakė „ne“ respublikai.

Australijos Respublikos judėjimas pritarė šiai iniciatyvai.

„Tegul šis žingsnis parodo, kad pirmą kartą Sandraugos istorijoje Australijoje yra vyriausybės narys, ypatingai atsidavęs karūnos pašalinimui ir padėti Australijai tapti respublika“, – paskelbė Peteris FitzSimonsas, garsus respublikonas, rašytojas ir buvęs regbio rinktinės atstovas.

 

Premjero manifeste nebuvo numatytas referendumas dėl karalienės nušalinimo, ką žadėjo ankstesni leiboristų lyderiai. Albanese'as, visą gyvenimą buvęs respublikonu, anksčiau pavadino pokyčius „neišvengiamais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(5)
(5)

Komentarai ()