Suvalkų koridorius – vieta, kur gali prasidėti Rusijos karas su NATO

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2015-12-07 10:51
Man tik siaip idomu, kokia LT gyventoju dalis noretu karo su Rusija. Pasiziurejus i populiariausia ziniasklaida, susidaro ispudis, kad dizioji dauguma...
Kadras 2015-12-07 11:11
Gal koks 1 procentas ir noretu. O tokio pobudzio straipsniai, tera del kliku, kai nebera apie ka parasyti, tuomet raso tokio pobudzio straipsnius. pwz man idomiausia tokiu straipsniu dalis, tai komentarai.
GM 2015-12-07 11:19
Kaip tu prie tokios išvados priėjei?.. Nu niekaip nesuprantu, kaip gali žiniasklaidos straipsniuose tai atsispindėti. Net ir komentaruose neatsispindi noras kariauti su Rusija. Netgi šiame straipsnio turinyje tai neatsispindi, sakyčiau priešingai - tokių dalykų viešinimas tik mažina karo tikimybę.
Audrius 2015-12-07 11:35
Labai paprastai, yra geras issireiskimas "dumbing down". T.y. kai kompleksines situacijos yra stipriai suprimityvinamos iki "gerieciu ir blogieciu" plius apeliuojama i nacionalizma ir baimes, kad tuoj cia kazkas negero ivyks. Rezultate turim ibauginta visuomine, sustiprejusi nacionalizma ir zinoma demesio nukreipima nuo kitu problemu, pvz. ekonomikos. Ir tas vyksta ne tik LT, bet ir kitose salyse, ypac Rusijoj ir JAV. Taip sakant klasikinis pries konfliktinis klimatas..
Auksine Logika 2015-12-07 11:39
Didziausia itaka ekonomikai daro salies kultura. O tokio dalyko nelabai suvaldysi net su purvasklaida.
Audrius 2015-12-07 11:52
Hm, idomu kiek is tu trokstanciu butu linke aukoti savo ir savo salies (LT) gerbuvi vardan to, kad kentetu Rusija? T.y. eiti i kara.
Arns 2015-12-07 12:37
, kaip galutiniu argumentu, galima užbaigti visas nemalones temas (pvz migrantų pasiskirstymas. Pranešk, kad penktos kolonos jau per akis, ir rytoj dėl to galime nebesusimobilizuoti... rezultate, ES - blogis, tai pasakęs žmogus patriotas nr 1).
Kadras 2015-12-07 13:03
Ir dar pridesiu, sio zmogaus pirmas avataras buvo kujis ir pjautuvas, o ka tai simbolizuoja turbut visiems aisku...
Audrius 2015-12-07 13:06
Gerai pasakyta, Arns. Man tai idomiausia tokiu temu dalis yra primityvu motyvacija. Pavyzdziu galiu pilnai suprasti ziniasklaida, nes baime ir suprimityvintos "mes pries juos" temos generuoja klikus, galiu suprasti politikus, nes isoriniai priesai-lengvi balsai ir nedaug kritikos, tas pats ir del ginkluotes gamintoju ir kitu, kurie turi naudos is masines isterijos. Bet is kur motyvacija, pas likusius "patriotus"? Gi karo metu LT nukentetu labiausiai, nepriklausomai nuo to kuri puse laimetu. Susidaro ispudis, kad "teisingiausi ir arsiausi LT patriotai" yra jauni (iki 30) metu vyrai nepadare jokios karieros, neturintys seimu ar net draugiu, tikriausiai dar gyvenantys pas tevus ir bendrai neturintys ka gyvenime prarast bernai..Speju toks "macho patriotizmas" bent dalinai kompensuoja nenusisekusi gyvenima.. Negaliu issivaizduoti, kad sekmingas, seima turintys vyras diena is dienos psichuotu apie rusija ir kaip juos visus reik isd*chint..
Arns 2015-12-07 13:34
Paprastai didžiausi patriotai vaikai iki 18 metų. Po to eina moterys. Kitaip sakant tie, kuriuos mažiausiai paliestu karas, ir kurie gali sau leisti pasvajoti apie "teisingus laikus", kalba nesukdami galvos. Vyresni jaunuoliai jau dažniausiai pamažu pradeda suvokti, kad jie stovėtu pirmose gretose, ir jų radikalizmas lieka tam tikrose sferose, kai vaikai viską kas nepatinka prilygina blogiui.
shift 2015-12-07 15:09
Arns, Audriau, tai ką jūsų manymu Lietuva turėtų daryti, norėdama išvengti karo? Atsiklaupti ant kelių ir prašyti "tetos Rasijos", kad būtų gera ir bent jau mūsų nepultų? O gal kaip kokia stoties mergelė galėtų pasisiūlyti atsiduoti gražiuoju, pavyzdžiui už šiek tiek pigesnę naftą ir dujas??
Audrius 2015-12-07 15:16
Taip, shift, kaip tu puikiai supranti yra tik du imanomi scenarijai: 1) karas su rusija, kur tu drasiai kauniesi ir mes visi laimim 2) tas marazmas ka ten rasei, kur kazkas klaupiasi.. ignorance is bliss, my friend..
hamann 2015-12-07 15:31
Hahaha ) Ir tai rašo normalusis Arns. Nuolatinis rusijos garbintojas ir ištikimasis gynėjas, nepaisant nieko. Juokingiau būt negali.
shift 2015-12-07 15:31
Tai jei teisingai supratau tu renkiesi variantą Nr. 2.? Iš tavo kalbų nematau, kad bent kiek palaikytum variantą Nr. 1. Be to tavo atsakymas visgi ne toks konstruktyvus kokio tikėjausi.
Audrius 2015-12-07 15:38
Tu cia rimtai? Karas arba prostitucija? Daugiau i tavo galvele jokiu minciu netelpa? O ka jeigu vietoj karo ir vietoj parsidavimo, nustoti matuotis byb**s ir uzsienio politika gristi dalykisku pragmatiskumu? Ar taip netinka? Man dar klausimas didiesiems musu "patrijotams" kiek is jusu istikruju eitu i kara su Rusija? Spjeu musu arsieji komentatoriai butu piemieji prie lektuvu is Lietuvos. Pas tevelius prie kompo visi kieti, kai ateitu laikas mirt, baigtusi visi narsumai.
Arns 2015-12-07 15:42
Gal nekariauti ankščiau laiko? Dabar ne pasirengimas, o evakuacija vyksta. Kad ir pats naujausias pavyzdys dėl šarvuočių, užuot skaidriai ir aiškiai pasirinkus ko reikia, vykdomas kažkoks nešvarus konkursas, su būtinybe jau vos ne kitą dieną gauti prekę. Nei viduje tokie neaiškumai nedidina prestižo, nei užsienio įnvestuotojų gretose pliusų nesurenkame, galų gale eilinį kartą (vėliau) paaiškės visokie buvę užkulisiniai dalykai.
GM 2015-12-07 15:43
Daro įtaką dar ir kaip. Kuo daugiau dėmesio iš žiniasklaidos, kuo didesnis šurmulys, tuo daugiau dėmesio skiriama probleminėms vietoms taisyti, tuo pačiu tuo didesnis atgrasymo signalas bus siunčiamas iš mūsų pusės. Visas likęs tavo postas tai filosofinė paklodė, visiški išvedžiojimai, niekaip nesusiję su pirminiu teiginiu, kuris primenu buvo "Pasiziurejus i populiariausia ziniasklaida (...) dizioji dauguma (...) LT gyventoju (...) noretu karo su Rusija". Nebent tu karą šiame teiginyje supratai ne kaip atvirą karinį konfliktą, tada tavo ta paklodė gal kažkiek ir į temą.
Arns 2015-12-07 16:28
Ir dar kaip susiję. peržvelk ką aukščiausi mūsų politikai ir kariškiai šneka, karas kurį rengiasi ir jau kariauja Lietuva, yra paskelbtas hibridiniu. Būtent todėl ir siekiama sumenkinti viską kas susiję su Rusija. Pats Rusijos buvimo faktas tampa naikinimo objektu, pažvelk į VST. Vadas, peržvelgęs per tūkstančio pareigūnų facebook žinutes, ir pamatęs jog galimai iki 10 pareigūnų yra kažkada lankęsi renginyje "Rusijos dienos", kad laisvalaikiu galimai užsiima istorijos atkūrimo būreliais, ir dar sužinojęs jog nemažai jų rusakalbių (ir vienas kitas vyresnis dar tarpusavy pasisveikina armijos dienos proga) paskelbė jog vos ne karo atveju jie atsuktu ginklus prieš valdžią. Maža to, bandoma Seime gaminti įstatymą, kad už tiesiog vadui pasirodžiusį nelojalumą (kaip matome net facebook foto, kad apsilankei ne tose krepšinio varžybose, jau gali būti įtarimas), jį būtu galima šalinti iš tarnybos kaip išdaviką. Taigi taip, aš matau akivaizdžius atakos požymius, kurie pradedami taikyti kalbiniu, kilmės pagrindu. Ir visuomenė bandoma būtent taip sumobilizuoti, kad ji "atrastu pareigą" neklausinėjant įvykdyti užduotį. Prisiminimas iš tarpukario, kad iki pat 1938 m. galiojo karo padėtis Lietuvoje. Net kaimo šokiams reikėjo gauti kariuomenės leidimus. O neįtikę buvę sąjungininkai (kaip pvz Valdemaras) būdavo sodinami namų arešto. Buvo skatinama neapykanta lenkams. Ir mes apie šitą laikotarpį dabar kalbame kaip patriotizmo kalvę.
GM 2015-12-07 17:14
Dar kartą svaikčioji kažkur aplinkui, akivaizdu bandydamas kažkokias pašalines diskusijas išprovokuoti. Žiauru... Absoliučiai niekaip neįrodei, kad didžioji dauguma Lietuvos visuomenės nori karinio konflikto su Rusija ir, kad tai kažkaip atsispindi žiniasklaidoje.
lindemann 2015-12-07 17:25
Lietuviškuose forumuose dažnai pro-rusiški komentatoriai kaltina lietuvius diskusijose, jog mes norim karo, kurstom nesantaiką, šmeižiam Rusiją ir t.t., žodžiu lietuviai- propagandos zombiai (dalis tiesos yra, nes kai kuriems tikrai praplautos smegenys ir užverda kraujas žmonėms vien pamačius žodį Rusija). Tačiau pabendravus su tais pačiais rusais užsienio forumuose (net nesusijusiuose su politika), virš 90% jų šlovina Putiną, keikia ES (ir mus tuo pačiu), dažnai pažįmi, jog yra iš SSRS ir svajoja apie naująją SSRS, mato visus iš NATO kaip tiesioginius priešininkus ir vien pasakęs, jog esi iš Lietuvos (Lenkijos, Vokietijos.. t.t.) automatiškai tampi priešu ir nekenčiamu asmeniu. Taigi klausimas- ar mes agresyvūs ir norim karo, ar kai kam į galvas tai tiesiog prigrūsta, jog mes agresyvūs?