Klimatologai prisipažino išmetę klimato šiltėjimą įrodančius duomenis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aklas 2009-11-30 17:15
idomu idomu. negi cia parasyta kad "klimato atsilimas" yra tik dar viena pinigu lupimo masina?
Analog 2009-11-30 17:27
Va va, labai nesvarus dalykai dedasi su ta klimato kaita, Al Goras pajamu saltinio tuoj neteks...
Mitas 2009-11-30 17:39
Nieko nuostabaus, visame pasaulyje nešvarūs dalykai vyksta. Įdomu, ar vyksta kas nors švaraus?
Nerkus 2009-11-30 19:13
na keista kad tik dabar supratai:)) klimatas yra ideali terpe pinigu plovimui, nes yra milzininkas duomenu kiekis ir duomenimis manipuliuoti lb daug proto nereikia.
cesna 2009-11-30 19:17
Kaip keista, kas dien vis kitoks straipsnis klimatas šiltėja arba šyla. Vakar rašė kad dėl klimato arkties ledynai greičiau tirpsta nei tikėjosi, o dabar man jau net juokinga.
immortallt 2009-11-30 19:42
O gal atvirksciai ? Gal klimatas silteja daug labiau ir tie duomenys neva buvo pamesti ? Beje CO2didejantis kiekis ne tik klimato problemas sukelia, bet ir rūgštėjantys vandenynai, rūgštiniai lietūs ir other crap...
Tir4elis 2009-12-01 09:58
Viena aišku. Kas skelbiama pas šiltėjimo priešininkus, prieš pat svarbius susitikimus visada reikia vertinti skeptiškai. Tas pats ir su itin spartaus šiltėjimo šalininkų pareiškimais. Visa tai tik reklama norint daugiau nuomonių patraukt į savo pusę. Dabar pažiūrėkim atidžiau. Paskelbtas ne visas susirašinėjimas, o tik tai kas kalbama apie "triukus". Iš savo darbo žinau kaip paprasta manipuliuoti tokiais duomenimis ko nors siekiant ir kaip žmonės tuo bando naudotis dalį informacijos nuslėpdami, dalį pervertindami kaip jiems reikia. Taigi. Nesant pilnam informacijos komplektui tai tik laiškų kratinys. Kitas dalykas, kad tai skelbiama Rusijoje kuri itin suinteresuota naftos produktų vartojimo augimu, juk Europa pagrindinis pirkėjas, o čia dar Baltijos dugnu vamzdynus ties kuriems irgi atsipirkt reiks. Taigi, kuo daugiau tokių pareiškimų, tuo labiau iš džiaugsmo rankas trins draugas Putinas. Tuo daugiau pinigėlių uždirbs. O, kad temperatūra svyruoja, tai gi čia taip ir turi būt. Išjudinus bet kokią sistemą ji pradeda svyruot. Tik, kad to svyravimo tendencija visgi šiltumo pusėn.. Kita vertus nuo šiol kas bebūtu sakoma pas šiuos mokslininkus, bus vertinama irgi skeptiškai. Geras pavyzdys kitiems, kad geriau nereikia išsidirbinėt su duomenimis.
Aklas 2009-12-01 10:13
nu sita as jau seniai supratau... mano nuomone yra klimato atsilimo ir atsalimo cikliskumas ir mes tiesiog vienoje is faziu... ir abejoju ar mes tiksliai vertiname zmogaus itaka gamtai, tuo labiau kai tiek daug manipuliaciju del pinigu... taciau nesakau kad nereikia tausoti musu gamtos
mindevas 2009-12-01 11:14
Skelbia, kad išmetė orginalus, tik nieko nemini ar pasidarė patvirtintas kopijas ar duomenis persikėlė į kompiuterius?. Logiškai mastant tie duomenys turėtų būti kompiuteriuose, nes juos naudoja kurdami įvairius klimato pokyčių modelius. Jeigu nėra smulkesnių duomenų kas ir kaip ten tuos duomenis išmetė susidaro įspūdis, kad iš visos informacijos paimama tai kas reikalinga skelbiant sudaryti tam tikrą žmonių nuomonę. Dėl laiškų pavogimo irgi panašiai. Kiek supratau laiškai elektroniniai, o elektronikoje viską galima keisti, gali "nuhakintus" laiškučius perrašinėti kaip nori ir skelbti, daug užtrūks kol įrodys jų autentiškumą, o efektas bus pasiektas. Kaip kažkas sakė: informacinėse technologijose nėra klausimo "ar galima tai padaryti?" yra tik klausimas "kaip?".
Nerijux 2009-12-01 21:13
Viskas čia gerai- EU yra lyderiaujanti sąjunga šioje srytyje. Jie stengiasi itraukti ir kitus. Tai kažkas panašaus į šaltojo karo kosminių karų lenktynes. O mažesnis energijos suvartojimas visiems tik į naudą- mažiau būtumėm priklausomi nuo potencialiai priešiškų valstybių.